FOTO: THW Kiel facebook

Petter Øverby klar for THW Kiel

Av: E. Fossnes/NTH
7. desember 2021

Den tidligere Elverum- og Nøtterøy spiller går inn og erstatter Pavel Horak i den tyske storklubben etter sesongen. Den norske landslagspilleren har signert en to-års kontrakt med de hvite «sebraene», og hadde følgende å si til norsk topphåndball om overgangen.

– Det føles naturlig nok utrolig morsom å skulle spille for verdens største håndball i mine øyne. Det har vært en lang ventetid på offentliggjørelsen av overgangen, og det føles utrolig godt at katta endelig er ute av sekken, fortalte Øverby til NTH.

Norsk Topphåndball kunne tidligere i år melde om ryktene at Øverby stod høyt på blokka til Filip Jicha og THW Kiel. Nordmannen har utviklet seg til å bli en bunnsolid forsvarspiller i Erlangen, en rolle som han hovedsakelig vil bekle i THW Kiel.

GIR SEG I KIEL ETTER SESONGEN: Pavel Horvak FOTO: THW Kiel Facebook

-Vil passe perfekt i laget.

THW Kiel-sjef Viktor Szilagyi ga mange lovord om nordmannen på Kiel sine hjemmesider.

– Petter er en erfaren spiller som allerede har opplevd mye i LIQUI MOLY Håndball Bundesliga, Europacupen og landslaget. I tillegg til kvaliteten har han også mentaliteten til å kunne hjelpe oss umiddelbart og dele ansvaret i midtforsvaret sammen med Patrick Wiencek og Hendrik Pekeler, fortalte THW-sjef Viktor Szilagyi.

– Petter er en god fyr som vil passe perfekt i laget, legger han til.