Pangstart på hovedrunden – Norsk Topphåndball
Norsk jubel i EM på hjemmebane, i 2025 kan vi oppleve VM-jubel her hjemme Foto: Paul Fekjær

Pangstart på hovedrunden

Først etter seks minutter fikk Ungarn sitt første mål, på samme tid hadde Norge allerede satt fire baller bak den ungarske målvakten. Og Ungarn tok sin første time-out nesten før kampen var kommet skikkelig igang.

Og så mye mer var det egentlig ikke å si om første omgang, enn att Norge ledet 12-4 ved halvspilt omgang, stod nesten perfekt i forsvar, så slapp de Ungarn litt inn i kampen igjen før de gikk til pause med 20-12 ledelse.

Andre omgang startet med slag i ansiktet og litt finger trøbbel på Magnus Abelvik Rød og rødt kort til Ungarns «hardtslående» spiller. Og fortsatte med et Ungarn som var mye mer med i kampen enn i første omgang. På det nærmeste var de kun fire mål bak og skapte en del nerver rundt omkring. Ved halvspilt omgang ledet Norge 25-20 før det hele endte med komfortable 36-29 seier.

Banens beste ble Gøran Johannesen og Norge topper nå gruppe 2 på bedre målforskjell enn Slovenia.