Foto: ØIF Arendal

På plass i Frankrike: – Tro kan flytte fjell

Tekst: ØIF Arendal
28. september 2021

Selv om Magnus Søndenå mener morgendagens franske motstander er skyhøye favoritter til å avansere til gruppespillet i EHF European League, er intet umulig. Tro kan flytte fjell, er vestfoldingens postulat.

– PAUC er skyhøye favoritter. Det meste skal klaffe godt for at vi skal klare dette her, men vi liker å være underdog. Vi må løpe, løpe og løpe. Det er vår nøkkel. Det virket som om de ikke likte dette hjemme i Arendal, sier Magnus Søndenå til oifarendal.no.
Søndenå og ØIF Arendal har i ettermiddag testet morgendagens kamparena. Det blir også tid til en ny test i morgen, før kampstart klokken 18:45. Oppgjøret i Sparebanken Sør Amfi endte som kjent 27-27 mot det franske stjernegalleriet. I morgen må ØIF Arendal vinne, eller spille uavgjort og score minst 28 mål for å gå inn i gruppespillet.

LES OGSÅ: ØIF Arendal; – Dette må til for å bli historiske i kveld

Grei, men sliten
Selv om hardkjøret hva antall kamper angår er vel forberedt, sier Søndenå at hans egen kropp merker kjøret.
-Det skal man også gjøre, sier han.
Han er likevel krystallklar på hva en tropp i flytsonen kan stelle i stand mot merriterte franskmenn.
– Tro kan flytte fjell. Så lenge hodet er med, kan man prestere mye med en sliten kropp. Som sagt må vi bruke våre egne våpen råkynisk. Vi må løpe, løpe og løpe, gjentar Søndenå som sier han selv ikke brukte lang tid på å snu hodet fra Kolstad-kampen lørdag og frem til morgendagens returkamp i sør-Frankrike.
– Hvordan spillerne gjør seg ferdig med en kamp, før man vender blikket mot neste, er veldig individualistisk. Det var godt med en fridag på søndag for å si det slik, sier Søndenå som ankom den franske byen mandag noe etter lunsjtid.

Sander L. Simonsen, Magnus Søndenå og resten av ØIF-troppen ankom Aix-en-Provence mandag.

Spente
Søndenå, som spilte en solid kamp mot Kolstad lørdag, sier spillerne er spent på hvordan franskmennene står i morgen.
– Klart vi er det, men det er slike kamper som er ekstra morsomme. Vi kan spille oddsen til skamme. De har alt press på seg, mener Søndenå som har vært ute en vinternatt før gjennom spill og 13 a-landskamper for Norge tidligere i karrieren.
– Og du skal revansje deg?
-Ja, jeg skal spille en bedre kamp nå enn sist tirsdag, svarer ØIF Arendals Magnus Søndenå.

ØIF Arendal vil prøve å overføre kampen på sin Facebook-side, om ikke så kan kampen kan uansett følges via EHF sin livefeed her: https://ticker.ehf.eu/v2/202211020902016