Overlegen seier til Aker over Tertnes onsdag kveld – Norsk Topphåndball

Overlegen seier til Aker over Tertnes onsdag kveld

Onsdag kveld var det Tertnes som hadde tatt turen over fjellene fra Bergen for å møte et heltent Aker-lag, som så langt har hatt en god start på sesongen. Og tydelig preget av høy selvtillit, og nok en gang med en meget god Maren Austmo Pedersen helt bakerst, satte jentene fart og retning helt fra første stund.

Allerede etter to minutter hadde Marielle Nordvang puttet tre baller bak Eli Skogstrand i Tertnes-målet, samtidig som Maren hadde markert seg med blant annet en flott dobbeltredning.

Aker fortsatte med et kompromissløst og offensivt forsvar, samtidig som de kjørte full fart fremover hver gang de gjenvant ballen. Etter 13 minutter stod det 9-5 til Aker, og Tore Johannesen valgte å ta Tertnes sin første time-out. Etter time-outen ble det mer fart på jentene fra Bergen, men Aker-spillerne fremstod i perioden som svært disiplinerte, og klarte stor sett å komme i balanse bakover.

Halvveis inn i første omfang pådro Janne Eklo seg et direkte rødt kort, noe som normalt burde gitt gjestene en stor fordel. Men i kveld ville Aker-jentene det annerledes. De siste 15 minuttene av første omgang vant Aker 10-4, og kunne fullt fortjent gå til pause med en 20-9 ledelse. Kommentatoren på direktesport, hadde vel den mest treffende kommentaren, da han beskrev dette som «en drømmeomgang» av Aker-laget.

Det er alltid en utfordring å beholde konstantrasjonen når man leder mye etter første omgang, men Aker-jentene hadde tydeligvis bestemt for at denne kampen skulle vinnes. Etter halvspilt omgang ledet de fremdeles med 11 mål, og selv om Tertnes prøvde seg med en tilnærmet «mann mot mann» spill resten av kampen, var seieren aldri truet. De unge Aker-jentene kunne til slutt juble over en over bevisende 35-23 seier, og to nye viktige poeng!

Nok en gang ble Maren Austmo Pedersen kåret til Akers beste spiller, en ære hun helt sikkert deler med et hardt arbeidende og godt forsvar foran seg.