Overlegen seier til Aker over Byåsen søndag kveld! – Norsk Topphåndball

Overlegen seier til Aker over Byåsen søndag kveld!

Dette var en kamp mange hadde sett frem til med spenning, gitt at Byåsen har slått Aker i tilsvarende oppgjør de to siste sesongene. Men med Aker-jentenes sterke sesongåpning, var det nok et håp hos hjemmepublikummet at Aker endelig skulle klare å ta skalpen til trønderne denne gangen.

Og innledningsvis ble det en jevn kamp, der lagene byttet på ledelsen, og etter halvspilt første omgang stod et 7-7 på resultattavla. Men plutselig var det aggressive og gode forsvaret til Aker tilbake der de vil være, og med to kjappe scoringer av henholdsvis Linnea Öhrnell og Rikke Midtfjeld, var Oslo-laget i føringen med to mål. En ledelse som de aldri var i nærheten av å gi fra seg i resten av kampen.

Byåsen-trener Atle Johansen valgte da å ta en liten prat med jentene sine, noe som han fikk betalt for med en flott scoring etter gjennombrudd av Johanne Nypan. Men så var det slutt for gjestene Trondheim.

Resten av omgangen herjet Aker-jentene nær sagt med gjestene. Gnistrende forsvarsspill og en meget god Maren Austmo Pedersen i mål, kombinert med stor fart og glitrende kombinasjoner fremover, gjorde at Aker kunne gå til pause med en velfortjent ledelse 21-14.

Etter pause var det tydelig at kampen absolutt ikke var over for Aker-jentene, som fortsatte å plage motstanderen i eget forsvar, for så å sette full fart fremover hver gang de gjenvant ballkontroll. I et forsøk på å endre kampbildet, prøvde Byåsen seg med å ta ut både Janne Eklo og Marielle Nordvang, noe som gav rom og muligheter for de andre Aker-spillerne. Og når Aker gikk opp i en 10-måls ledelse etter ca. 10 minutter i andre gang, var kampen i realitet avgjort til fordel for hjemmelaget.

Aker fikk i andre omgang anledning til å hvile mange av de mer etablerte spillerne sine, noe som kan komme gått med når vi møter Tertnes til kvartfinale i NM førstkommende onsdag. Og vi fikk også gleden av å hilse på nok en av juniorene våre, i det Neah Lynghjem fikk sin debut i REMA1000-ligaen mot Byåsen nå i kveld.

Marielle Nordvang ble fullt fortjent kåret til Akers beste, men nok en gang må vi berømme det kollektive spillet og samhandlingen blant de unge spillerne våre. For oss på tribunen er det fantastisk å se entusiasmen og spillegleden som preger overraskelseslaget i REMA1000-ligaen så langt i sesongen.

Onsdag møter Aker Tertnes borte i kvartfinalen i NM, og lørdag er de tilbake i Bergen og møter Fana til nok en tøff kamp om poeng i REMA1000-ligaen!