Overbevisende seier til Viking i kveldens REMA 1000-liga – Norsk Topphåndball

Overbevisende seier til Viking i kveldens REMA 1000-liga

Halden Topphåndball – Viking Håndball 26-36 (13-19)

I denne kampen kan vi trygt si at Oddsen fikk rett, Viking vet hva de driver med. Og etter ti minutter ledet de 10-6. Da de gikk til pause var resultatet 13-19 til laget fra Stavanger.

Med flere utvisninger til hjemmelaget og fire minutter igjen av kampen var det klart at Viking kom til å ta sine to første REMA 1000-liga poeng. Da ledet de med ti mål, en ledelse som holdt seg kampen ut. Før det hele altså endte med 36-26 seier til Viking.

Nærbø – Runar Sandefjord 25-27 (17-14)

Det ble en tett første omgang selv om Nærbø fikk en liten luke mot slutten og ledet med både to og flere mål gjennom siste halvdel av 1.omgang.ledet med tre til pause.

Drøye tre minutter før full tid ledet Runar med ett og Nærbø fikk en spiller utvist. Det ble en tanke ampert i sluttsekundene og Runar fikk en to-minutter, før det hele endte med seier 27-25 til Runar Sandefjord.

FyllingenBergen – Haslum HK 33-23 (17-19)

«Ingen skal kunne komme til oss på mandag å si at det var lite energi» sa FyllingenBergen trener Fredrik Ruud før kampen.

Med tekniske feil og stolpeskudd, nye to-minuttere og straffer – fem minutter igjen av omgangen, redning fra Tord Vårdal og FyllingenBergen var fire mål foran. Til pause var ledelsen til hjemmelaget 17-10

Energien var så absolutt til stede da Tord Vårdal i FyllingenBergen målet fikk et skudd midt i ansiktet. Og hjemmelaget virket å ha full kontroll på kampen da de gikk opp til 27-15 med knappe 13 minutters spill av andre omgang. Og herifra og ut var det kun spørsmål om hvor stor seieren kom til å bli. Og det hele endte med 33-23 til FyllingenBergen.

Bækkelaget Håndball Elite – ØIF Arendal Elite 23-23 (10-13)

Som Kristian Rammel spådde så ble det ble en jevn og tett kamp. Ingen av lagene greide å rive til seg en luke, før de gikk til pause med ett ørlite overtak til ØIF Arendal (13-10 ledelse).

Med drøye seks minutter igjen av kampen fikk lagene en «teknisk pause» etter en teknisk feil i hallen. ØIF Arendal ledet da 21-20.  De fikk igang igjen klokken, og minuttet før full tid stod det 23-23 da ØIF Arendals målvakt stoppet skuddet fra Bækkelaget. Nå hadde gjestene en gyllen mulighet til å gå opp i ledelsen, men først en time-out med 45 sekunder igjen av kampen. Det angrepet munnet ut i teknisk feil og Bækkelaget overtok ballen og la time-out kortet. Men tiden rant ut på stillingen 23-23 og poengdeling.

Sandefjord – Fjellhammer 30-30 (12-16)

Sandefjord brukte i overkant av ett minutt på å få sin første to-minutter. Og før de to minuttene var gått stod det 1-1 i oppgjøret i Jotunhallen. Knappe fem minutter gikk og begge lag hadde fått to mål hver. Så kom en periode der de fulgte hverandre mål for mål før Fjellhammer mot slutten av omgangen fikk en luke. Og lagene gikk til pause med bortelagsledelse 16-12.

Det ble tøffe tak og høy temperatur i sluttminuttene og en utvisning til hvert av lagene. Etter et særdeles spennende avslutning endte oppgjøret 30-30 og Sandefjord fikk sitt første poeng i REMA 1000-ligaen.

Elverum – Kolstad 31-27 (15-12)

Kolstad spilte lange angrep, noe som førte til «ville protester» fra et utålmodig hjemmepublikum. Tyve minutter gikk og hjemmelaget ledet 10-8 men Kolstad var på ingen måte overkjørt. De utlignet til 10-10 etter drøye 22 minutters spill før lagene tok pause på stillingen 15-12 til hjemmelaget.

Andre omgang startet med Luc Abalo på banen, en teknisk feil på Elverum, en Kolstad kontring, et Kolstad mål og en to-minutter til Elverum. Sakte men sikkert økte Elverum forspranget, og da Kolstad la time-out kortet etter knappe åtte minutter var det på stillingen 19-14 til hjemmelaget. Etter time-outen begynte Kolstad opphentingen og med en halv omgang igjen av kampen var de kun målet bak, før de like etter utlignet til 20-20. På 21-21 kom utspillet til Luc Abalo og han satte inn 22-21 til Elverum. Nå gikk det fort en periode, med scoring på scoring og 23-23 med knappe ti minutter igjen av kampen.

Det ble dramatikk i de siste minuttene da Kolstads Martin Kærgaard Pedersen fikk direkte rødt kort. Og med den påfølgende straffen gikk Elverum opp til 28-26 . En kjapp kontring senere (på åpent mål) økte de til til 29-26, før de så la på til 30-26. Kampen endte med Elverums fjerde av fire mulige og siffrene 31-27.