O`Sullivan og Gullerud forlenget den utrolige seiersrekken – Norsk Topphåndball

O`Sullivan og Gullerud forlenget den utrolige seiersrekken

Et av Europas heteste lag om dagen er tyske SC Magdeburg. Nordmennene Christian O`Sullivan og Magnus Gullerud har med sine lagkamerater gått ubeseiret gjennom 12 runder i den tyske Bundesligaen (!).

Det var neppe mange eksperter som hadde satt SC Magdeburg på topp etter 12 runder i Bundesligaen. Den tyske klubben har derimot levert enorme prestasjoner gjennom sesongen, og var igjen sterkest da de gjestet Minden lørdag.

Christoffer Rambo sin tidligere klubb GWD Minden ligger helt sist i ligaen, og stod kun med èn seier da de fikk besøk av Christian O`Sullivan & co. Gjestene fra Magdeburg manglet sin toppscorer Omar Ingi Magnusson, som har notert seg for 74 scoringer så langt i Bundesligaen.

Til tross for at Magdeburg var enorme favoritter, ble det ingen overkjøring.

Niclas Pieczkowski åpnet oppgjøret med å score på sine to første forsøk i kampen. Men etter at Minden ledet 2-1, dro Magdeburg ifra med 3 mål. Lagene fulgte hverandre tett gjennom hele omgangen. Kay Smits leverte en god omgang for gjestene, og satte inn 10-14 til Magdeburg.

Da lagene gikk til pause lå Minden bare fire mål bak, 12-16.

Servitøren O`Sullivan

Hjemmelaget må ha hatt en givende pauseprat. Minden kom ut med en helt annen energi, og åpnet andre omgang forrykende. En svært god Tomas Urban var sentral da Minden hentet igjen ledelsen til SC Magdeburg. 12-16 hadde blitt 17-17.

Hjemmelaget så seg nødt til å ta timeout. Etter den reiste serielederne seg fra den dårlige perioden.

Christian O`Sullivan scoret 17-19 målet for SC Magdeburg, som var starten på en firemålsluke som hjemmelaget aldri skulle ta igjen. Den tidligere Bækkelaget-spilleren har kun scoret 25 mål denne sesongen, men har notert seg for flere assist.

Kampens store spiller Kay Smits fikk æren av å fastsette sluttresultatet med sin åttende scoring, 26-31.

SC Magdeburg har en firepoengs-ledelse over THW Kiel, med én kamp mindre spilt. Neste oppgjør i Bundesligaen spilles mot TBV Lemgo.

GWD Minden – SC Magdeburg 26:31 (12:16)

GWD Minden: Lichtlein, Semisch, Meister, Janke (2), Kranzmann, Richtzenhain (4), Zeitz, Korte (2), Thiele, Pieczkowski (4), Schluroff (1), Jukic, Staar (1), Urban (8), Grebenc, Darmoul (4)

SC Magdeburg: Jensen, Green, Chrapkowski (1), Musche, Kristjansson (1), Pettersson, Hornke (3), Weber, Gullerud (2), Mertens (4), Saugstrup (2), O’Sullivan (1), Bezjak (2), Smits (8), Damgaard (7), Uscins