Oskar bestemann da DHK tok sin tiende seier for sesongen – Norsk Topphåndball

Oskar bestemann da DHK tok sin tiende seier for sesongen

Det var lagets sjette serieseier på rad etter de to tapene for Elverum og Fjellhammer i innledningen av sesongen. I tillegg har de vunnet tre NM- kamper over Lillestrøm, Follo og Haslum. Og lørdag vant de med to mål borte over færøyiske H71 i europacupen på bortebanen.

Ti imponerende seire, altså.
Men i likhet med europacupkampen sprudlet det ikke mer av spillerne enn at de vant en grei seier over et lag som nok vil kjempe om å unngå nedrykk.
-Vi skal passe oss for å stille for høye krav til oss selv. I kveld vant vi kontrollert med syv mål, og scoret igjen 30 mål og slapp bare inn 23. Sånn sett gjennomførte vi en grei kamp. Det manglet noen prosent i alle faser, og da ble det noe rart og litt slurv, men alt i alt var det greit, mener trener Kristian Kjelling.

August Baskår Pedersen scoret seks mål mot Sandefjord, men hadde også seks skuddbom. Foto Roy Johnsen

Han ser slitasjen i laget etter å ha spilt onsdag – søndag – onsdag nå i flere uker, og gir spillerne fri fra fellestrening torsdag.
– Spillerne har virkelig fått smaken på å være helprofesjonell håndballspiller med et slikt kampprogram vi har denne måneden. Uten egentlig å være det, for mange har jo fortsatt jobb og studier. Nå skal vi lade batteriene litt foran returkampen i europacupen søndag, og så skal vi avslutte oktober måned med bortekamp mot Halden 31.10 før det blir landslagspause. Da kan jeg si mer om hvordan vi ha kom oss gjennom denne perioden, sier Kjelling.

Sindre Aho fikk fingeren ut av ledd og pådro seg et lite brudd da han selv dro fingeren på plass under bortekampen i europacupen lørdag. Han stilte likevel til kamp mot gamleklubben Sandefjord onsdag kveld, og scoret seks mål og hadde tre målgivende pasninger. Foto Roy Johnsen

DHK kom godt i gang mot Sandefjord onsdag kveld, og ledet 5-2 etter seks minutter. Men som mot H71 på Færøyene i helgen begynte de å skyte målvakten god. Faktisk så god at Johan Bergquist ble kåret til sitt lags bestemann. Han reddet flere syvmeterkast og i perioder stoppet han også flere av DHKs kontringssjanser. Det som skal være de enkle målene i slitekamper.
For litt slit var det. Det sto 17-13 til pause etter en omgang der DHK manglet de nødvendige prosentene til å stå ordentlig i mot i forsvar. I angrep kom litt manglende konsentrasjon til syne i mange skudd som Bergquist leste enkelt.
DHK fikk etter hvert noen tellende kontringsmål, og rykket langsomt fra Sandefjord slik at det til slutt ble en komfortabel 30-23-seier.

Oskar Olafsson er nok den DHK-spilleren med størst totalbelastning i kampene. Med Hermann Gabriel Vildalen ute med en liten skade, blir det også stort offensivt ansvar på forsvarskjempen. Fot Roy Johnsen

Oskar Olafsson ble fortjent kåret til DHKs beste spiller. Belastningen på ham både i forsvar og i angrep nå når Hermann Gabriel Vildalen har vært borte fra de to siste kampene med litt knetrøbbel, har vært stor. Og han innrømmer at det tærer på nå.
-Bare så det er klart, så får vi holde på med det morsomste vi vet, og vi koser oss når vi kan spille søndag-onsdag-søndag slik de store lagene i de sote ligaene gjør hele tiden. Det er jo dette vi trener for, og vi elsker jo å spille kamper. Men akkurat nå føles det litt seigt. Det koster litt ekstra å samle energi til forberedelse til kamp, til reisene og til gjennomføringen, sier Oskar.
– Jeg har jo min sivile jobb å gå til hver dag, men de siste ukene har jeg faktisk følt meg som proff. Nå gjelder det bare å være smarte, og sørge for nok hvile, så tar vi de to siste kampene før det blir en landslagspause i begynnelsen av november, legger han til.

Kampfakta:
Drammen HK – Sandefjord
30-23 (17-13)
Drammenshallen

Dommere: Mads Myhrstad og Erik Abrahamsen.
DHK: Sander Drange Heieren (sto 60 minutter) og Andrè Bergsholm Kristensen – Kristoffer Raastad-Hoel 1, August Baskår Pedersen 6, Sindre Aho 6, August Olsen Storbugt 2, Viktor Petersen Norberg 2, Markus Foslund Niva 1, Gøran Sørheim 5, Espen Gommerud Våg , Oskar Olafsson 3, Ola Hoftun Lillelien 3, David Kalvø Valderhaug 1.
Toppscorer Sandefjord: Kristoffer Norgren 6 og Fredrik Engelstad 4.