Vilde Ingeborg Johansen. Foto: Hamistolen

Ordnet ny bolig mens alt har stått på pause

Av: Svein André Svendsen/NTH

Det har blitt noen ekstra dager i karantene for Vilde Ingeborg Johansen i våres, men når håndballen begynner igjen kan hun glede seg til å bo i en ny bolig.

Stavern-jenta kom fra Tertnes til danske Herning-Ikast foran denne sesongen, men i corona-pausen har hun vært i hjembyen.

– Det er fint å være hjemme, men det er merkelige omstendigheter. Jeg har kjøpt en hjemmegym, så det blir trening i hagen. Den er deilig å ha til senere også, når jeg er hjemme på ferie. Da kan jeg trene litt i hagen, sier linjespilleren.

Hun var i Danmark mens hun avventet situasjonen da covid-19 brøyt ut, men så dro hun hjem i påska.

– Jeg har stort sett vært hjemme, men jeg har vært nede en tur i Danmark og flyttet sammen med en annen spiller på laget, den svenske målvakten Jessica Ryde. Vi har funnet en fin leilighet i Herning, ti minutter unna Ikast, forteller hun.

– Det har vært veldig greit å bo i Ikast også, men jeg trives godt å bo med noen. Nå prøver vi en litt større by, det synes jeg var et bra alternativ.

Vilde Ingeborg Johansen. Foto: Hamistolen

Den første sesongen bodde hun alene.

– Jeg ville prøve å bo alene og det har vært helt fint, men det blir gøy å få en roomie igjen også, sier hun.

Etter at flyttingen var i orden, bar det hjem i ny karantene.

– Det går helt fint det. Jeg kan trene i karantene, så det er ikke noe problem, sier Johansen, som er ferdig med det første av tre år i den danske klubben.

– Det har vært gøy å prøve noe nytt. Det har gått fint, men det er utfordrende å komme til en ny liga. Alle kampene er veldig jevne og alle motspillerne er nye. Jeg har sett mye video for å bli kjent med spillet vårt – og bli kjent med motstanderne.

– Det har vært kjekt å få et skifte også, for å teste det og kjenne på en ny liga, synes hun.

Landslagsledelsen er også veldig positiv til at hun spiller i Danmark, og i en klubb som spiller internasjonal håndball. Johansen har ofte vært tatt ut på rekruttsamlinger det siste året.

Herning-Ikast var klar for semifinale i EHF Cup da den ble avlyst på grunn av coronapandemien.

– Det var ergerlig, men sånn er det.

Hun ble ferdig med bachelor i arbeids- og organisasjons-psykologi i Bergen i fjor sommer, og har ikke gjort noe ved siden av spill i ny klubb i år.

– Jeg har studert ved siden av håndballen nesten så lenge jeg har spilt, så det har vært en fin mulighet i år til bare å spille håndball. Det har vært bra, men jeg liker å ha noe annet å bryne hodet på, så det kan bli flere studier etter hvert, sier 25-åringen.