Marie Davidsen. Foto: Franziska Johanna Braun

Ønsket å utfordre seg selv

Av: Svein André Svendsen/NTH

Etter sju sesonger i Tertnes i eliteserien ønsket Marie Davidsen å utfordre seg selv litt mer og har denne sesongen spilt i tyske Thüringer.

– Jeg hadde det veldig godt i Tertnes, både med trenere og spillere, men det var greit med litt forandring. Det er kjekt å utfordre seg selv litt, sier hun.

Det sportslige gikk veldig greit helt fra starten.

– Vi kom til gruppespillet i EHF Cup. Jeg fikk spille ganske mye hele høstsesongen og i begynnelsen av 2020, men så brakk jeg et ben like under fingeren og var ute i rundt to måneder. Jeg kom meg tilbake til kvartfinalene og spilte de to kampene. Vi røk ut av turneringen og så kom coronaen. Dermed ble det ikke flere kamper denne sesongen, forteller 26-åringen.

Det var nytt lag og ny liga for Marie Davidsen, men i konkurranse med den andre målvakten Ann-Cathrin Giegerich fikk hun mye spilletid.

– Vi hadde et godt samarbeid og det gikk greit å komme inn i spillet. Jeg dro fordi jeg ville utvikle meg, komme litt videre og ta nye steg. Jeg fikk mye tillit da vi spilte EHF Cup. Det gir god erfaring å spille mot internasjonal motstand. Kravene er høye og de forventer at jeg skal spille bra, sier målvakten.

Marie Davidsen. Foto: Franziska Johanna Braun 

Hun føler at hun har kommet seg ut av komfortsonen og vokst både som spiller og person i Tyskland.

– Jeg har fått oppleve noe nytt. Vi er flere utenlandske spillere på laget. Vi er ofte ute og spiser og har det sosialt. I tillegg bor jeg sammen med kjæresten min, det er også en trygghet, sier bergenseren som ble ferdig med en mastergrad i økonomi da hun spilte for Tertnes og nå er blitt siviløkonom.

I tillegg til spill i den tyske serien og EHF Cup har hun vært med på rekruttlandslaget.

– Jeg synes det er veldig kjekt å være med på rekruttlandslaget. Det er veldig givende å møte de nest beste spillerne i Norge. Nivået er skyhøyt og jeg føler at jeg blir en bedre keeper hver gang jeg har vært på samling. Vi trener med gode folk og får bra oppfølging. Jeg er veldig glad for å få den erfaringen, sier hun.

Da coronapandemien stoppet alt håndballspill reiste hun hjem til Bergen.

– Vi reiste hjem i begynnelsen av april. Nå er det fint vær på Vestlandet for en gangs skyld, og da er det litt lettere å sitte litt ute. Det blir det mye trening, ellers leser jeg bøker og treffer venner og familie jeg ikke får sett så ofte når jeg er i Tyskland.

Hun reiser ned igjen 6. juli, da starter Thüringer oppkjøringen for neste sesong.

– Det er fortsatt noen corona-tiltak, men for meg som keeper kan jeg få skudd på meg, så jeg merker ikke så mye til at de andre inntil videre ikke kan være i dueller, sier hun.