Onsdag 9. september – kveldens serierunde i REMA 1000-ligaen kvinner – Norsk Topphåndball

Onsdag 9. september – kveldens serierunde i REMA 1000-ligaen kvinner

Det ble tre solide seiere til Storhamar, Tertnes og Vipers i kveldens serierunde.

STORHAMAR – SOLA  33-26  (20-12)

Hjemmelaget med flotte tendenser i første omgang hvor fremoverspillet satt og Guro Nestaker og Emilie Hovden bidro sterkt for Storhamar.  Kampen ble avgjort da Storhamar gikk fra 14-11 til 20-11 rett før pause.  Etter pause var det Sola som kom best i gang og det tok åtte minutter før Hamarlaget satte sin første scoring, stillingen var da 21-16.  Sola gjorde nok en god kamp i REMA 1000-ligaen, mens Storhamar viste i dag prov på potensialet som bor i laget.

Mestscorende for Storhamar:  Guro Nestaker 6, Emilie Hovden 6, Maja Jakobsen 5, Kristin Venn 5, Tonje Enkerud 5.

Sola:  Malin Holta 6, Maja Magnussen 5, Camilla Herrem 5.

Espen Fossli Olaussen i trenerteamet til Storhamar oppsummerer kampen:  – Da så Storhamar litt ut som vi skal denne sesongen. Tøft forsvarsspill og gode kontringer, samt bra målvaktsspill. Kontrollert og fin seier. Vi er aldri truet, men så fort vi slipper oss ned i intensitet, er Sola der. De har ett veldig spennende lag i år og spiller flott angrepshåndball. Deilig at det løsnet litt for oss, selv om vi har mye å gå på. Nå venter en god ukes trening, før vi skal til Bergen og møte Fana.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

TERTNES – FREDRIKSTAD  35-22  (17-12)

Etter en jevn start på kampen, økte Tertnes fra 4-3 til 11-5.  Når så bortelaget igjen kom innpå, gikk hjemmelaget fra 13-11 til 17-12.  Tertnes vant andre omgang 18-10 og tok en overbevisende seier over et Fredrikstadlag som har imponert i de to første serierundene.  Tertnes viser at de mener alvor når de sier at i år skal de kapre den bronsemedaljen, etter at de sist sesong ble henvist til fjerdeplass på målforskjell.

Mestscorende for Tertnes:  Linn Gossé 9, Madeleine Hilby 5, Thea Stankiewicz 5.

Fredrikstad:  Thale Rushfeldt Deila 7, Ida M. Syversen Kallhovd 4, Andrea Johansson 3.

Målvakt hos Tertnes, Josefine Gundersen Lien oppsummerer kampen:  – Dagens kamp var enkelt og greit jevn i fem minutter før vi tok helt styringen. Vi står kanonbra i forsvar mot Fredrikstad sine sterke spillere. Etter det gode forsvarsarbeidet blir vi belønnet med å kunne kjøre tempo som vi godt liker. Vi vinner til slutt med tretten mål etter en skikkelig lagseier.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

BYÅSEN – VIPERS KRISTIANSAND  21-33  (10-19)

Hjemmelaget gikk fryktløst til verks anført av Julie Bøe Jacobsen og stjerneskuddet Dina Klungtveit Olufsen.  Etter 19 minutter lå de under 9-10.  Men så ble det flere bomskudd som Vipers utnytter og bortelaget ledet 19-10 til pause. I andre omgang sank tempoet og begge lag gjorde mange bytter.  Jeanett Kristiansen var godt på hugget hos bortelaget de siste 30 minuttene og ble Vipers sin toppscorer.

Mestscorende for Byåsen:  Julie Bøe Jacobsen 7, Andrea Holm Aune 4.

Vipers:  Jeanett Kristiansen 7, Heidi Løke 7, Jana Knedlikova 4, Sunniva Andersen 4, Linn Sulland 4.