ØIF slo Nærbø 38-35: -Søndenå gir oss en helt ny dimensjon – Norsk Topphåndball
Hoffstad nede Nærbø Andreas Haugseng

ØIF slo Nærbø 38-35: -Søndenå gir oss en helt ny dimensjon

ØIF Arendal slo Nærbø 38-35 i Sparebanken Sør Amfi lørdag. Noe av det som gledet mest var comebacket til Magnus Søndenå. -Med Magnus tilbake på laget får vi en helt ny dimensjon i spillet vårt. Spesielt når det gjelder fart, sier ØIF Arendal-trener Andre Jørgensen Hofstøl.

ØIF Arendal spilte en solid første omgang i lørdagens treningskamp, og la grunnlaget for seieren de siste 20 minuttene av omgangen. Hjemmelaget kom også best i gang i kampen, og Olaf Richter Hoffstad og Kristian Rammel satte standarden og scoret hjemmelagets to første. Etter det så aldri ØIF-spillerne seg tilbake. Nærbø holdet riktignok følge til 5-5, men halvveis i omgangen sto det 12-7 til ØIF.

ØIF fikk til både kontraspill og strekspill. Sondre Paulsen og Magnus Søndenå fant stadig vekk Kristian Rammel på linja, og ØIFs lagkaptein fant nettmaskene fire ganger på kort tid.

Ved pause sto det 21-14.

Etter sidebytte knappet Nærbø ned på ØIFs ledelse, men seieren var aldri truet.

-I dag skulle vi løpe gjennom hele kampen, og det gjorde vi til gagns, spesielt i første omgang, konkluderer Andre Jørgensen Hofstøl etter lørdagens seier.

-Vi hadde også fokus på 5-1-forsvar, og også det kom vi bra utav, mener ØIF-treneren.

ØIF-trener Andre Jørgensen Hoffstøl er godt fornøyd med begge treningskampen mot Nærbø.

-Alt i alt har det vært en helg med en god og positiv gjennomkjøring, sier Hofstøl.

Mest skryt får Magnus Søndenå som endelig var tilbake eter skulderskaden

-Det er som natt og dag å ha med Magnus Søndenå i kampene. Han utgjør en vesentlig forskjell når det gjelder fart, og han er svært flink til å gå av mannen sin. Bare det å ham tilbake i kamptroppen er verdifullt i seg selv, skryter ØIF-sjefen etter Søndenås comeback.

-Magnus har lagt ned en utrolig innsats på treningene også i skadeperioden. Han har ofte vært i hallen timer før de andre gutta og trent på egenhånd, og det står det respekt av, mener Jørgensen.

En annen spiller som får gode skussmål av sjefen er Lars Jakobsen som spilte en god kamp både fredag og i går. Lørdag scoret han åtte mål. Fredag scoret han syv. Med det ble han toppscorer i begge kampene

-Vi løp over Nærbø også i fredagens kamp, og hadde full kontroll også da. En periode ledet vi med syv mål i fredagens oppgjør, og mot sluttet byttet vi inn en rekke unge spillere slik at de skal få kjenne på nivået. Da knappet Nærbø innpå, og derfor vant vi bare med to mål, sier Jørgensen.