ØIF med knallsterk seier over Elverum – ny finalefest i Arendal lørdag! – Norsk Topphåndball
Hofstad

ØIF med knallsterk seier over Elverum – ny finalefest i Arendal lørdag!

Supportersjef Jørn Holmestrand håpet ØIF Arendals erfarne spillerne skulle få blod på tann i kveldens finale. Hans håp ble hørt! Nå blir det en ny finale i Sparebanken Sør Amfi kommende lørdag!

ØIF Arendal ledet 15-13 til pause og kjørte videre på i andreomgang med taktisk og klokt spill og vant de overbevisende 30-25!

Slik var kampen
Kasper Thorsen Lien og Elverum tok ledelsen 1-0 i Terningen Arena, Magnus Søndenå utlignet i angrepet etter. Slik fulgte lagene hverandre i første halvdel av omgangen. Særlig Jørg William Fiala Gjermundnes og Frederik Børm viste seg frem i Terningen Arena. Duoen satt inn to mål hver og etter 15 minutters spill sto det 6-6 på tavla. Da hadde nevnte Fiala Gjermundnes og Magnus Søndenå begge fått en utvisning hver.
André Jørgensen Hofstøl og Luka Panza har tydeligvis brukt dagene etter lørdagens forestilling på hjemmebane på en god måte. ØIF Arendals forsvar fremprovoserte flere tekniske feil fra Elverum-spillerne Elverum samtidig som Mario Matic, Jørg William Fiala Gjermundnes og Magnus Søndenå foret Børm med en rekke flotte innspill.
Elverum fikk likevel et lite grep om det hele og ledet 12-10 etter drøye 24 minutters spill. Elverums Simen Holand Pettersen leverte en solid periode etter at han kom inn og satt inn fem mål for østerdølene på kort tid, men ØIF Arendals spillere hadde andre planer enn la den eks-landslagssjefens sønn herje. Etter 28 minutter tok ØIF Arendal ledelsen 14-13 etter en fin kombinasjon mellom Mario Matic og Magnus Søndenå.
Men, det var ØIF Arendals omgang og nevnte Børm satt inn sitt sjette for kvelden like før pause og 15-13-ledelse til ØIF Arendal!
Børm satt inn seks mål for ØIF Arendal før pause. Søndenå, Hoffstad og Fiala Gjermundnes satt inn tre hver.

Andreomgang
Eks-ØIF Arendal-spiller Josip Vidovic og Endre Langaas startet omgangen med å møte Jurisic-veggen og fremover hamret Jørg William Fiala Gjermundnes sitt fjerde og ØIF Arendals mål nummer 16 for kvelden og 16-13 ledelse. Deretter bommet Elverums solide playmaker Tobias S. Grøndahl på straffekast. Da Olaf R. Hoffstad satt inn sitt mål nummer fire på fire forsøk – og ledelse 17-13 – begynte troa på seier for alvor å sette seg både på tribune og parkett. Elverum gjorde oppsiktsvekkende mange tekniske feil i møtet med ØIF Arendals-forsvar i begynnelsen av andre omgangen.
Mario Matic satt inn sitt første og andre mål etter 36 og 38 minutter og økte ledelsen til 20-15. Særlig 20-15-målet var en perle.
Kristijan Jurisic startet omgangen med å redde fire baller på de første 12 minuttene.

Tobias Grøndahl ga hjemmepublikum seiershåp da han kjempet inn redusering til 21-18, men det ønsket verken Magnus Søndenå og Jørg William Fiala Gjermundnes å gi østerdølene. Etter 45 minutter sto det 23-18 på tavla favør ØIF Arendal. Da tok Elverums Børge Lund timeout.
Det hjalp ikke nevnverdig for hjemmelaget. For i kveld var ØIF Arendal-maskinen påskrudd. Kristijan Jurisic leverte redninger og trygghet utover i omgangen, noe som gjorde at forsvaret fikk has på Elverums seiersvante spillere.
Fremover fortsatte særlig Matic, Søndenå, Børm og Hoffstad med solide prestasjoner. Etter 54 minutter ledet ØIF Arendal 27-22.
Kaptein Kristian Rammel fikk nervene til ØIF Arendal under kontroll da han satt inn 28-23 fire minutter før full tid og da Kristijan Jurisic på ny reddet et av Elverums forsøk begynte det å gå opp for Elverum at gullfesten ville bli spolert.

ØIF Arendal vant 30-25!

Dermed blir det nok en finale i sluttspillet. Den er berammet førstkommende lørdag i Sparebanken Sør Amfi! Billetter til finalen blir lagt ut så fort som overhodet mulig.