ØIF Arendal tapte mot Drammen – ny semifinale mandag kveld! – Norsk Topphåndball

ØIF Arendal tapte mot Drammen – ny semifinale mandag kveld!

Drammen spilte en god kamp og vant kveldens semifinale i Drammenshallen. Dermed lever semifinalene videre. Mandag møtes lagene igjen i Sparebanken Sør Amfi.

For situasjonen i forkant av kveldens semifinale var enkel: ØIF Arendal-seier gir finalebillett, mens Drammen-seier gir en ny og fjerde semifinale mandag kveld. Semifinalene spilles best av fem og ØIF Arendal har vunnet de to første semifinalene.

Første omgang
Dog, ØIF Arendal fortsatte, der man slapp i semifinale 1, 2 og fra cupfinalen mot Elverum i helga, med høyt tempo i Drammenshallen i kveld. ØIF Arendals danske forsvarsgeneral Frederik Børm var som vanlig skrudd på fra kampstart og satt inn 1-0 i første angrep. ØIF Arendal ledet 4-2 etter drøye fem fem minutter. Deretter fulgte lagene hverandre tett i en fartsfull omgang, med med Drammen i førersetet i målprotokollen utover i omgangen. Etter elleve minutter sto det 9-6 til hjemmelaget.
Etter at Jørg William Fiala Gjermundnes hadde satt inn to mål, var det duket for Lars Jakobsens skuddarm. Han reduserte tre ganger og etter 17 minutter sto det 11-10 på tavla, mem hjemmelaget hadde ikke tenkt å slippe ØIF Arendal inn i kampen med det første. Tre tekniske feil og tre kontringer senere sto det 14-10 på måltavla.
Drammen fortsatte og ledet 16-10 etter 22 minutters spill, men tre minutter senere sto det 17-15 på tavla i Drammenshallen. Det går med andre ord fort i moderne håndball. Særlig Magnus Søndenås 16-12 redusering var av det vakre slaget.
Lars Jakobsen kunne ha redusert til 19-17 sekunder før pause, men bommet. Drammen ledet 19-16 til pause.

Andre omgang
Kristijan Jurisic slet med å finne rytmen i Drammenshallen i førsteomgang, men i starten av andreomgangen åpnet med en herlig redning. Dessverre for ØIF Arendal ville Drammens Sander Heieren det samme, uten at Jurisic maktet det samme. Heieren reddet tre ØIF Arendal-forsøk og etter 34 minutters spill sto det 22-16 på måltavla.
På stillingen 23-17 pådro Sander L. Simonsen seg en to-minutters utvisning. Det satt fart i ØIF Arendal og halvannen minuttet senere hadde Magnus Søndenå og Adrian Evensen redusert to ganger til 23-19 samtidig som Jurisic reddet flere skudd.
Drammens Viktor Petersen Norberg viste hvor viktig han er for årets Drammen-mannskap gjennom hele kampen. Etter 40 minutters spill satt han inn sitt åttende mål for dagen. Etter 42 minutter hadde Drammen økt ledelsen på ny til 27-20.
ØIF Arendal fant aldri den samme flyten og energien som i de seks foregående kampene. Drammenserne og nevnte Norberg økte ledelsen til 30-22 etter 47 minutter.
Så var det dette med opphenting av håndball da. Richard Lindstrøm reduserte to ganger og Olaf R. Hoffstad en gang og etter 50 minutter sto det 31-26 på tavla. Da valgte Kristian Kjelling å ta timeout for å bryte flyten til ØIF Arendal. Det lyktes han med.
To minutter senere satt Norberg inn sitt mål nr. 11 for kvelden til 34-27. Gøran Sørheim punkterte kampen da han satt inn 35-28 på straffe.

André Jørgensen Hofstøl og Luka Panza ga flere ungutter, som Henrik Øygarden og Herman Thysted spilletid på slutten av oppgjøret. Øygarden takket for tilliten og reduserte til 36-29. Thysted viste frem skuddarmen og reduserte til 37-30.

Drammen vant til slutt 38-30.

Magnus Søndenå og Lars H. Jakobsen ble ØIF Arendals mestscorende med fem mål hver. Viktor Norberg Petersen ble kampens ubestridt, beste spiller. Han satt inn dusinet fullt for blåtrøyene.

NB: Lagene møtes på ny i Sparebanken Sør Amfi klokken 19:00 førstkommende mandag 23.mai.