ØIF Arendal klare for semifinale etter festaften! – Norsk Topphåndball

ØIF Arendal klare for semifinale etter festaften!

ØIF Arendal gikk til pause med 15-10 mot Runar i kveldens avgjørende kvartfinale i Sparebanken Sør Amfi. Andreomgang ble en parademarsj.

Runars Sander Myklebust åpnet ballet med å score 1-0, men derfra og ut omgangen handlet det aller meste om ØIF Arendal. Frederik Børm utlignet til 1-1. Runar tok riktignok ledelsen igjen 2-1, men dette var ØIF Arendals omgang. Etter en rekke perler av Jørg William Fiala Gjermundnes, en maktdemonstrasjon av Kristijan Jurisic og en seriøst, alvorlig kampklar Olaf R. Hoffstad sto det 10-4 favør ØIF Arendal etter 16 minutter. Da hadde dagens dommerpar allerede delt ut fem utvisninger til sammen.
Det var tidvis amper stemning på parketten, men det angikk hverken nevnte Jurisic eller Jørg William Fiala Gjermundnes. Duoen fortsatte storspillet – takket være solide lagkamerater. Forsvarsspillet var tidvis outstanding.
Etter 20 minutter sto det 12-6 på kuben i Sparebanken Sør Amfi. Da hadde Fiala banket inn fire mål, Hoffstad fem mål og Jurisic hadde 50 i redningsprosent – flere av dem av det høyst spektakulære slaget.
Runar utnyttet deretter et par ØIF Arendal-feil og reduserte til 14-9, men da dukket Sander L. Simonsen som med sin 15-9 fra relativt spiss vinkel. Jurisic var omgangens desiderte beste spiller med 50 i redningsprosent. ØIF Arendal gikk til pause med 15-10.

Kristijan Jurusic var blant en av mange toneangivende spillere i kveldens kvartfinale mot Runar. ØIF Arendal vant 35-30 etter å ha ledet med åtte i midten av andre omgang.

Lagene fulgte hverandre med omtrent samme målforskjell de første ti minuttene av andreomgangen. Særlig 22-16-scoringen fra Frederik Børm – signert på elegant, dansk vis av Lars H. Jakobsen var av det publikumsvennlige slaget. Det samme var flyveren, signert Magnus Søndenå i samme periode.

ØIF Arendal fortsatte og Olaf R. Hoffstad skrudde inn 24-17 med drøye 20 minutter igjen på kuben i Sparebanken Sør Amfi. Etter 47 minutters spill sto det 28-21 på tavla. Da hadde Magnus Søndenå vist seg frem med en rekke praktscoringer. Resten av omgangen ble en vente-kamp, der Runar spiste seg innpå uten at det ble full fyr i teltet.

ØIF Arendal vant 36-30 og er videre til semifinalen i årets sluttspill!

Kampfakta ØIF Arendal – Runar (15-10) (Blir oppdatert)
2.kvartfinale i sluttspillet 2021/2022
ØIF Arendals lag: Ivan Eres, Kristijan Jurisic – Henrik Øygarden, Adrian G. Evensen, Richard Lindstrøm, Kristian Rammel, Magnus Søndenå, Sondre Paulsen, Jørg William Fiala Gjermundnes, Olaf R. Hoffstad, Lars H. Jakobsen, Sebastian L. Simonsen, Herman Thysted, Sander L. Simonsen, Frederik Børm.