ØIF Arendal klare for kvartfinale i cupen! – Norsk Topphåndball

ØIF Arendal klare for kvartfinale i cupen!

ØIF Arendal leverte varene i Kolstad Arena i ettermiddag. Ekstra gledelig var det at Magnus Søndenå – godt oppvartet av Mario Matic – viste hvorfor han ble hentet tilbake til Norge i sommer.

Tidlig i føringen
ØIF Arendal startet oppgjøret på best mulig måte i Kolstad Arena. Etter ti minutters spill sto det 3-7 på måltavla, og det var særlig Magnus Søndenå og Jørg William Fiala Gjermundnes som markerte seg fremover i første del av omgangen. Midtveis i omgangen måtte André Jørgensen Hofstøl seg seg nødt til å ta en timeout for å stramme opp spillerne, etter at Kolstad spilte seg inn i matchen igjen på 5-7.

– Denne matchen er ikke over. Vi må opp igjen, var formaningen fra ØIF-sjefen.
Som formant, så utført. Mario Matic styrte som vanlig opp angrepsspillet, noe som gjorde at ØIF Arendal var et hestehode foran i hele omgangen og bakover fortsatte Kristian Jurisic sin krig mot scoringer i eget nett. ØIF Arendal gikk opp i 13-8 ledelse tre minutter før slutt – på frekkest mulig vis: Mario Matic gikk på skudd, men serverte heller en flyvende Sondre Paulsen en herlig pasning. Til pause sto det
Arendalitten Magnus Langeland var et friskt pust for Kolstad i første omgang og sto bak tre mål, men det holdt likevel ikke til pause da ØIF Arendal ledet 14-10.

Mario Matic regisserte det meste som skjedde i Kolstad Arena i ettermiddag.

Målkåte lag
Etter hvilen satt begge lagene opp et enda høyere tempo, uten at målforskjellen lagene mellom ble særlig endret. Fra 14-10 favør ØIF Arendal til pause, sto det 18-15 etter bare fem minutter spill etter hvilen. Matic styrte skuta, mens ØIF-spillerne løp i lukene som Matic regisserte opp. Ti minutter ut i den siste omgangen ledet ØIF Arendal 22-17, men Kolstad benyttet anledningen da Mario Matic fikk to utvisningsminutter og reduserte til 22-19. Dermed så André Jørgensen Hofstøl seg nødt til å bruke sin andre timeout midtveis i andre omgang. Der ble det lagt klare planer for å riste av seg trønderne. Deretter ble dramatisk i Kolstad Arena. Mario Matic’ storspill vakte tydeligvis irritasjon hos Kolstad, og danske Martin Kærgård Pedersen svarte med en rystende takling som resulterte i rødt og deretter blått kort. Blått kort betyr at dommerne sender inn rapport på hendelsen i etterkant. Da dansken hadde funnet sin plass på tribunen, var det selvfølgelig Matic selv som benyttet seg av Kolstads undertall og satt inn 24-20. Det tok litt av Kolstad-piffen og ØIF Arendal, noe Magnus Søndenå var snar til å benytte seg av.
Bedre ble det heller ikke for vertene da Ivan Eres ble byttet inn og svarte med å redde en straffe og en hundreprosentredning.
– Dette er til å glise av, sa Handballtv.com sin kommentator.
Og da er ikke Jurisic – i sin hundrende kamp i ØIF Arendal-drakta nesten nevnt. Jurisic leverte nok en solid kamp og ØIF Arendal hadde i realiteten full kontroll. Kolstad kom aldri nærmere og ØIF Arendal vant til slutt 30-28.

Magnus Søndenå ble kåret til ØIF Arendals beste spiller av den lokale juryen.

Dermed er ØIF Arendal videre til kvartfinalen i NM.