ØIF Arendal; – En bekmørk kveld i Sparebanken Sør Amfi – Norsk Topphåndball

ØIF Arendal; – En bekmørk kveld i Sparebanken Sør Amfi

ØIF Arendal rota og rota når Sandefjord besøkte Sparebanken Sør Amfi i kveld. Det skulle vise seg å bli årets første borteseier for gjestene.

Marinko Kurtovic sa før kampstart at dagens kamp kunne være livsfarlig dersom våre gutter ikke var 100% på fra start, og kampen utviklet seg akkurat slik som Marinko spådde.

For gutta fikk ikke tempoet i ballen som de ønsket. Hvalfangerne fra Sandefjord fikk også satt samtlige av sine tidlige sjanser. Det første kvarteret var jevnt, men Sandefjord var det førende laget. Men så begynte gjestene å bomme, og det en del også. For med mange skudd utenfor så sank nok selvtilliten til Sandefjord noe. Dessverre så var ØIF Arendal også i en blind gate og stanget i muren. En grei oppsummering på de første 15 minuttene kan defineres ved å si: mye tekniske feil begge veier.

Rotet skulle fortsette i 2. halvdel av første omgang også. For nå skulle gjestene begynne å treffe, mens ØIF Arendal fortsatte å stange. Dette ga gjestene en liten luke på 4 mål.

Marinko Kurtovic hadde sett nok og la timeoutkortet på bordet. Dessverre skulle ikke det vise seg å hjelpe for tekniske feil, bom på 100% sjanser og «stang ut» i høyeste grad skulle fortsette å prege ØIF Arendal.

Så skulle det eksplodere. Ikke på grunn av herlig spill, men av at Olaf blir tatt på en kontring for ØIF Arendal. Olaf ble liggende, og temperaturen steg både på tribunen og på banen. Dommeren valgte å la spillet fortsette, helt til de fikk øye på at Olaf ble liggende. Heldigvis så var det en kortvarig smell og vingen var raskt på beina igjen.

Uflaksen og lavt tempo skulle forsette å være kjennetegnet på våre gutter utover 1. omgangen også. For det var en dårlig dag for mange så langt, og Marinko sine ord var på dette tidspunktet tilfellet. Kampen var gått inn i et livsfarlig spor for ØIF Arendals gutta.

Etter en omgang som neppe går inn i historiebøkene så gikk lagene til pause på stillingen 11-17.

Marerittet skulle forsette de første minuttene av 2 omgang, men så tok legenden, Sondre Paulen tak. Han scoret på den ene og på den andre, og luken krympet sakte med sikkert ØIF Arendals vei.

Midtveis i 2 omgang var ledelsen til gjestene krympet til 3 mål, og nervøsiteten begynte å spre seg hos Sandefjordingene.

Nå var rollene snudd, selvtilliten begynte å stige i gruppen og spillet begge veier begynte å sitte i ytterlige grad. Men temperaturen var ikke borte av den grunn, for gutta følte nok tidvis av dommerene blåste litt for lett for gjestene. Sandefjordingene lå også, merkelig nok, ofte nede og rullet på gulvet – noe som gutta våre heller ikke var spesielt stor fan av.

Timeout kortet til Marinko kom på nytt ved 10 gjenstående minutter. Det som hadde vært en god (les bedre) omgang så langt hadde snudd. Sandefjord fikk igjen en liten luke på 4 mål, etter at ØIF Arendal hadde vært nede på 3 mål ved flere anledninger.

Etter timeouten ble kampen spinnvill, hvor Kristijan Jurisic reddet på streken, med lilletåen(!) og det hele. Fremover så skulle det også lukte brent av våre gutter, for med tidvis stort angrepsspill så klarte ØIF Arendal å presse frem feil fra Sandefjord forsvaret. Josip Vidovic skulle også vise frem et par dansetrinn innenfor kategorien samba når han gled gjennom Sandefjord forsvaret.

På tiden 26:44 var det gjort. ØIF Arendal hadde utlignet til 29-29. Men så skulle det begynne å gå feil vei igjen, for plutselig så fikk ØIF Arendal noen tekniske feil og Sandefjord fikk en ny tomålsledelse ved få minutter igjen.

Det skulle dessverre vise seg å være avgjørende. For ØIF Arendal klarte aldri å ta igjen Sandefjord, for til slutt så var det gjestene som trakk det lengste strået. Stillingen ble tilslutt 30-33. Gjestene reiser dermed hjem med 2 poeng i bagasjen, men sin første borteseier så langt i sesongen. Kjedelig for våre gutter, men livsviktige poeng for Sandefjord.