ØIF Arendal; – Dragos toppscorer – oppskriftsmessig avansement – Norsk Topphåndball
Dragos Hantaru

ØIF Arendal; – Dragos toppscorer – oppskriftsmessig avansement

ØIF Arendal slo som ventet Oliver Trondal og hans Urædd oppskriftsmessig i 3.rundekampen i NM i Porsgrunn i kveld. Men Urædd imponerte med oppofrende spill i møtet med overmakten.

Dragos Hantaru ble toppscorer for ØIF Arendal i kveldens NM-kamp mot Urædd i Porsgrunn. Arkivfoto.

For Urædd-spillerne visste at de måtte spille sin livs kamp for å beseire ØIF Arendal onsdag kveld. I første omgang hang Thomas Bjaaland & co godt med, før ØIF Arendal overtok kommandoen og viste hvorfor det er divisjonsforskjell på lagene. Og divisjonsforskjell skal det være mellom 2.divisjon og Rema 1000-ligaen.
Nevnte Bjaaland vartet opp med en rekke, flotte langskudd og fem mål før hvilen. Hjemmelaget klorte seg fast frem foran en fullsatt Porsgrunn Arena frem til det var spilt 17 minutter av kampen. Da sto det 9-9. Deretter takket ØIF Arendal for følge og dro fra inn til pause og 20-15 ledelse.

Etter hvilen satt ØIF Arendal opp tempoet ytterligere. Særlig Dragos Hantaru var skrudd på. Rumeneren pådro seg først en to-minutters utvisning før minuttet var spilt av andreomgangen. Da han hadde sonet for sine synder, revansjerte han seg kraftig satt inn ikke mindre enn fem mål på ti minutters spill. Da hadde ØIF Arendal økt ledelsen til 28-17 etter 40 minutters spill. Deretter dabbet det litt av i et feststemt Porsgrunn Arena. Etter 48 minutters spill sto det 21-31 på måltavla.
Sett med ØIF Arendal-øyne var det også gledelig å se ungguttene Henrik Øygarden, Fredrik Venemyr og Jakob Lorentzen, Adrian G. Evensen og debutanten Sverre R. Asser (fikk sin offisielle debut) fikk spilletid i opppgjøret. Ivan Eres var også trygg bakerst i mål gjennom kampen.

ØIF Arendal vant til slutt 36-25 og er dermed klar for 4.runde og ett steg nærmere Final8 i februar.
Dragos Hantaru ble ØIF Arendals toppscorer med syv mål. Nevnte Bjaaland ble hjemmelagets toppscorer med 7 mål.

Frederik G. Børm var ikke i kveldens kamptropp. Han er fortsatt ikke restituert etter det kraftige overtråkket mot Drammen forrige tirsdag.

Nettredaksjonen kommer med flere reaksjoner fra kampen utover kvelden.

PS: ØIF Arendal spiller ny kamp allerede søndag ettermiddag når Haslum gjester Sparebanken Sør Amfi klokken 17:00.