Og så var det over for denne gangen – Norsk Topphåndball
Viktor Petersen Norberg fikk tøff behandling i Sør Amfi, og ble holdt nede på to mål på seks skuddforsøk denne gangen. Her er det Mario Matic og Olaf R. Hofstad som har festet grepet på ham i felleskap. Foto Roy Johnsen

Og så var det over for denne gangen

22-21 ledet DHK da 17 minutter gjensto av den fjerde semifinalen. Da la hjemmelaget om til syv mot seks-spill i angrep, og det fant DHK-forsvarerne aldri ut av. Og da de siste sekundene tikket ut på kampuret, hadde ØIF Arendal vunnet 30-28.
-De slo oss på syv mot seks-spillet. Da scoret de hver gang. Men jeg er kjempestolt av gutta. Vi var helt inne på beinet, men ga dem kamp helt inn, sier trener Kristian Kjelling.
– Vi har ikke hatt fullt lag i noen av semifinalene, og vi har spilt uten eliteseriens toppscorer i alle kampene. Men de andre har kjempet med nebb og klør. Men deres overtallsspill knekte oss, oppsummer Kjelling.

Han kom til kampstart med fire friske bakspillere, men da Sindre Aho slo bakhodet i gulvet etter en nedriving allerede etter drøye 13 minutters spill, ble det tøft for dem som sto igjen. Aho måtte ha hjelp av banen, virket både ustø og omtåket, og satte seg på benken.
-Jeg følte meg svimmel og hadde vondt i nakken, men adrenalinet var der og dempet noe. Etter en pause til ut i andre omgang fikk jeg klarsignal av det medisinske støtteapparatet til å prøver igjen, fortalte Aho til TV etter kampen.
Han spilte som ikke noe hadde skjedd, satset og duellerte friskt, og holdt på mange måter DHK inn i kampen det siste kvarteret.
-Det føles ekstremt surt å stå igjen som taper i dag. Det ble veldig stor slitasje på våre spillere, men vi hadde likevel mange nok sjanser til å avgjøre dette til vår fordel, mener Aho.

Sander Drange Heieren gjorde lenge jobben sin, men da ØIF Arendal begynte å spille syv mot seks i angrep, ble rammebetingelsene for målvakten straks tøffere. Foto Roy Johnsen.

Ingen av lagene fikk med målvaktene helt fra start, men fra syv minutter ut i kampen, og de resterende 53 minuttene, spilte både DHKs Sander Drange Heieren og ØIFs Kristijan Jurisic store roller i denne kampen.
-Sander spilte en flott førsteomgang, og så kom Jurisic mer og mer med, og vi fikk en utfordring med å score på våre 100 prosentsjanser, sier trener Kjelling.
Da hjemmelaget avsluttet det siste kvarteret med en spiller mer i alle angrep, ble det vanskeligere både for forsvaret og for Drange Heieren. Jurisic fikk imidlertid fortsatt hjelp, og det ble også litt enklere da DHK avsluttet kampen svakt i angrep. Det ble stakkato spill, for mange bom og tekniske feil, og det passet heller ikke særlig bra at Sindre Aho ble utvist med fire minutter igjen. Da hadde kampens store spiller, Lars Jacobsen, akkurat utlignet til 28-28. Og det etter at DHK hadde ledet både 27-26 og altså 28-27.
Dansken Jacobsen trakk med seg landsmannen Frederik Børm til syv mål, og med hans egne tolv mål, sto den duoen bak 19 av ØIFs 30 mål.

Trener Kristian Kjelling menteMarkus Foslund Niva var helt outstanding i Sør Amfi. Åtte rene spillemål ble det på unggutten. Foto Roy Johnsen

Markus Foslund Niva fikk igjen tilliten fra start på DHKs venstrekant, og han fulgte opp den gode kampen i Drammenshallen med å være feilfri angrep i denne kampen. Åtte mål på åtte forsøk lar seg virkelig høre i en så viktig kamp.
-Han var helt outstanding, mener Kristian Kjelling.
I forsvar brukte både han og naboen Viktor Petersen Norberg mye krefter i forsøket på å stoppe ØIFs strekspill, for de fikk hele tiden enten Børm eller storvokste Kristian Rammel mellom seg.
Det tappet nok dem for krefter.
Oskar Olafsson startet friskt, og avsluttet positivt, men hadde en lang, svak periode mellom de gode.
– Oskar sto samtlige minutter i denne kampen, og la ned en enorm innsats i forsvar. Det kostet nok da han kom til angrepsspillet denne gangen, mener DHK-treneren.
ØIF hadde helt klart skjønt at de måtte gi Viktor Petersen Norberg mer oppmerksomhet etter tolv mål sist. Han stoppet på to mål på seks forsøk denne gangen.
August Baskår Pedersen spilte sin siste kamp for DHK, og flytter til tyske Flensburg i løpet av sommeren. Han leverte denne gangen også. Godt forsvarsspill og seks mål på åtte forsøk ble hans avskjedspresang til klubben.
-Det vil ta litt tid å komme over dette. Jeg var forberedt på en måneds spill til i DHK-drakten, fortalte han til TV 2 etter kampslutt.
Også for målvakten Sander Drange Heieren ble det tap i avskjedskampen. Han flytter til Danmark, og skal spille for danske Holstebro neste sesong.

Kampfakta, fjerde semifinale sluttspillet:
ØIF Arendal – Drammen HK 30-28 (14-14)

Sør Amfi.
Dommere: Tom Larsen og Jo Are Johannessen.
DHK: Sander Drange Heieren og Andrè Bergsholm Kristensen – August Bsaskår Pedersen 6, Sindre Aho 3, Hermann Gabriel Vildalen, August Olsen Storbugt 1, Viktor Petersen Norberg 2, Markus Folsund Niva 8. Gøran Sørheim 2, Espen Gommerud Våg, Oskar Olafsson 6, Ola HoftunLillelien, Theodor Sjøgren.
Toppscorer ØIF Arendal: Lars Jacobsen 12.

ØIF Arendal til finalen med 3-1 i kamper. Møter Elverum, første kamp i Terningen arena 1. juni.