Nytt tap for Håndballgutta – Norsk Topphåndball
De norske gutta slet med å få ballen forbi de tyske målvaktene i dagens kamp. Foto: Daniel Leal Olivas / AFP / NTB/NHF

Nytt tap for Håndballgutta

Håndballgutta tapte 28-23 mot Tyskland, og må dermed vinne sin neste kamp for å sikre kvartfinaleplass.

Håndballgutta fikk en tøff start på dagens kamp mot Tyskland. Håndballgutta stod sterkt i forsvar, og stillingen var 3-2 etter ti minutter spilt. De norske gutta slet derimot med å sette ballen i mål, og skøyt den tyske målvakten Wolff meget god. Etter femten minutter var tyskerne foran med fire mål. Det norske angrepet satt ikke, det ble flere skuddbom, tekniske feil og mye en mot en-situasjoner. Tyskerne gjorde det vanskelig for Norge å redusere ledelsen noe særlig, og til pause stod det 14-11.

Andreomgang startet bedre for Håndballgutta. Sæverås stod godt de første minuttene, og de norske guttene kom til gode sjanser i angrep. Tyskland hang likevel med. Norge røk på flere tominuttere, og det ble vanskelig for Norge å tette luka. Tyskland lå etter hvert fem mål foran Norge, men som vi vet snur det fort i håndball. De norske gutta satte inn støtet, og plutselig var de kun ett mål bak med 22-21 på stillingstavla 20 minutter ut i omgangen. Jøndal fikk sjansen til å utlikne, men traff stolpen. Tyskerne hadde derimot marginene på sin side, og får ballen så vidt forbi Bergerud.

Berge tok en timeout, og Håndballgutta prøver å spille 7 mot 6. Det fungerte dessverre ikke, og mens tyskerne fortsatte å score, gikk Norge inn i en periode med måltørke. Tyskland rykket sakte, men sikkert ifra, og vant til slutt kampen 28-23.

Håndballgutta må nå vinne sin siste gruppespillkamp for å være sikret kvartfinaleplass. Norge går også videre dersom Tyskland vinner eller spiller uavgjort mot Brasil på søndag.

Neste kamp for Håndballgutta er på søndag, 01.07. Da møter de Frankrike kl. 09.15, og kampen kan du se på TVNorge og Discovery+.