Foto: Ravn Foto

Nyopprykkede Flint trakk det lengste strået, igjen!

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
10. oktober 2020


I ettermiddagens kamp i Ullern Flerbrukshall var det hjemmelaget Aker Topphåndball som hadde initiativet frem til 20 minutter ut i første omgang.  Da utliknet Andrea Varvin Fredriksen for Flint og stillingen var 9-9. 

Flint gikk fra å ligge under 9-7 til resultat 9-13 i løpet av en seks minutters periode, regissert av venstrekant Andrea Varvin Fredriksen og bakspiller Elise Johnsen. 


Aker var naturlig nok veldig observante på Mari Finstad Bergum og Malin Lundemo etter storkampen mot Fana sist, men det skapte rom til Synne Fossheim på linja og nevnte Elise Johnsen som spilte årsbeste etter en trøblete sesonginnledningen med skader.

Akers store store X-faktor er hurtig ankomstspill.  Dette ble kneblet effektivt av Tønsberglaget og i andre omgang kom aldri hjemmelaget ajour.  Nærmest var de på 15-16 og 19-20, men Flint avsluttet best og jublet for en sterk 27-24 seier.

Det fører Flint Tønsberg opp på 7. plass, foran Aker som ligger på 8. plass.Seriekamp Ullern Flerbrukshall 10. oktober 2020

AKER – FLINT  23-27  (11-14)

Mestscorende for Aker:  Julie Sofie Granum 5, Tuva Ulsaker Høve 5, Janne Eklo 3.

Flint:  Mari Finstad Bergum 6, Synne Fossheim 5, Elise Johnsen 5, Andrea Varvin Fredriksen 4, Malin Lundemo 4.

Banens beste:  Julie Sofie Granum (Aker) og Mari Finstad Bergum (Flint).Kommentarer fra spillere:

Marielle Nordvang (Aker):  – Vi er skuffet, vi er ikke der vi skal være.  Vi har forberedt oss godt til kampen og vi vet hva som kommer.  Men likevel klarer vi ikke å stå i mot det.  I forsvar taper vi for mange dueller og vi står ikke tett nok og det blir store rom.  Og da får vi heller ikke løpt etter som nok er det vi er mest glad i.  I tillegg i angrepsspillet har vi ikke flyten og har mye bomskudd, vi tar ikke de duellene vi bør ta.  Det føles utrolig kjedelig nå, men det er viktig at vi må lære av denne kampen og få en god treningsuke og mobilisere videre.  Nå blir det mange viktige kamper fremover, vi vet at ikke poengene kommer av seg selv.  Så nå må vi stå opp og finne agressiviteten på trening og ta det med oss i kamp. 


Eline Fagerheim (Flint):  – Jeg føler det er en jevn kamp hele veien.  Da Aker la ut høyere toere i sitt forsvar, så stokket det seg noe i vårt angrepsspill, men vi stod bra bakover og unngikk å få mange mål i mot oss.  Så det er jeg veldig godt fornøyd med.  Og at vi klarer å hente oss inn hele tiden og jobbe på.  Det var deilig å gå til pause med en liten ledelse, så vi ikke hang etter i starten på andre omgang.  Vi jobber veldig bra i sammen i dag, og kliner til både på benken og på banen.  Jeg merket det da jeg stod utpå der i andre omgang, hvor jeg følte et samhold i laget, både de på benken og vi som var utpå banen.  Og de psyker jo ut.  Jeg er veldig fornøyd med at vi hele tiden klarer å hente oss inn og gønner på, slenger oss etter baller og har veldig god innsats for laget.  Vi strekker gjerne det lengste strået i de fleste duellene og vil litt mer enn Aker.  Alle tok ansvar, tør å satse og gå på mål.