Foto: Sara Sanderød

Nye kamper, ny hall, nye lag = serieåpning i 1.divisjon

Lørdag 05.09.20

Falk Horten – HK Herulf Moss kl 18:00 i Lystlunden Arena

Vi har tatt en prat med Herulf Moss sin trener Igor Koprivica om den forestående serieåpningen.

HK Herulf Moss har vært litt opp og ned de siste årene, men de går inn i årets sesong med en helt klar målsetning om å etablere seg i 1.divisjon. Det betyr at de må bli blant de åtte beste.

Spillerstallen?

Det har vært noen utskiftninger, men ikke mange. Det har forsvunnet en 4-5 spillere ut og vi har fått inn omtrent det samme. Vi er i utgangspunktet et ungt lag så vi har heldigvis fått inn en del rutine med de nye spillerne.

Hvordan har «korona-pausen» påvirket både klubb, spillere og laget som sådan?

Da koronaen slo til måtte vi permittere alle ansatte. Først fra 01.august var alle i gang igjen. Spillerne har drevet egentrening og frivillig trening så de stiller med et godt fysisk grunnlag før seriestart.

Når det gjelder kamptrening så har vi ikke fått den mengden vi ønsket. Og de fire kampene vi har spilt (mot Sandefjord (Rema 1000-lag), Fjellhammer (Rema 100-lag) og to kamper mot Nøtterøy (en av favorittene i årets 1.divisjon) har gitt oss både spørsmål og svar.

Mot Sandefjord ledet vi til pause, mot Fjellhammer ledet vi de første 20 minuttene. Så ble Rema 1000-lagene for sterke. De to kampene mot Nøtterøy ble to forskjellig oppgjør – første kampen kom vi bakpå helt fra start og greide aldri å hente oss inn igjen. I kamp nummer to bytte lagene på å lede før det hele sluttet med 28-27 seier til Nøtterøy.

Lørdag skal dere over fjorden og møte Falk Horten – om du ser inn i glasskulen, hvordan tror du det går?

Å, det er vanskelig. Det er åpningskamp så det vil nok svinge en del. Falk Horten er soleklar favoritt, med erfaring fra Rema 1000 ligaen mens vi er et ungt nyopprykket lag uten alt for mye rutine. Men alt kan skje.

Foto: Sandnes

Vi kommer tilbake med mer etter kampen, som du også kan se på HåndballTV.

Søndag 06.09.20

Nøtterøy Håndball – Vikhammer HK kl 18:00 i Nøtterøyhallen

Nykommer Vikhammer HK tar turen fra Trøndelag for å møte en av favorittene i årets 1.divisjon, Nøtterøy.

Foto: Vikhammer Håndball

Vi har fått en kommentar fra Jim R. Kvello, trener i Vikhammer nå før kampen

Vi gleder oss veldig til å ta fatt på en ny utfordrende hverdag i 1.divisjon. Blir en spennende start borte mot Nøtterøy, et godt lag som igjen satser hardt på opprykk til eliteserien. Nøtterøy må ta på seg favorittstempelet før kampen, men vi går naturligvis for å ta med begge poengene tilbake til Trondheim.

Kampen ser du via Direktesport og vi kommer tilbake med mer etter kampen.

Og mens du venter på kampstart kan du lese deg opp på hva Norges Håndballforund sier før 1.divisjon åpner sesongen.