Foto: Nanco Hoogstad

Ny søndag, nye muligheter

Av: Marianne Kolås/Norsk Topphåndball
23. januar 2022

Ny søndag og nye muligheter for poengfangst i REMA 1000-ligaen. Og alle kampene kan du se på www.direktesport.no

Fredrikstad Bkl – Romerike Ravens i Kongstenhallen kl 16:00

Den ene spilte til tider jevnt mot Vipers mens den andre effektivt hindret Tertnes i å ta poeng. Og bare ett poeng skiller de to på tabellen.

Fredrikstad ligger med sine tolv poeng over kvalifiseringsstreken og gjorde en til tider god midtuke kamp mot Vipers. Med målvakt Hanne Ramsøskar Sagvold i spissen gjorde de sitt til at «Hjemmelaget strevde litt med å finne rytmen i angrepsspillet, og å få uttelling på målsjansene sine» (sitat Vipers sine sider). Men nær sagt som vanlig, så kom Vipers sine jenter mer og mer på banen og Fredrikstad kunne reise hjem med en god følelse, men uten poeng.

Romerike Ravens hadde besøk av Tertnes og sier på egne sider at «vi klarte å dra ned tempoet en del og sette tempo når vi skulle kjøre etter.  Vi setter et ganske greit forsvar og alle bidrar og står på». de vant til slutt komfortabelt 32-23 og klatret med det forbi Tertnes på tabellen. Fremdeles på kvalifiseringsplassen, men med seier i søndagens bortekamp kan det fort bli sluttspillplass.

Fredrikstad vant oppgjøret i høst og med Romerikes målsetning om å beholde plassen i REMA 1000-ligaen spår vi tøffe tak og skikkelig kamp om poengene. Billetter til kampen finner du i appen til Fredrikstad. Husk imidlertid å sjekke ut hva som gjelder av koronaregler i Kongstenhallen. Og som vanlig ser du kampen på Direktesport.no (krever abonnement).

Byåsen Håndball Elite – Fana i Kolstad Arena kl 17:30

Seks poeng, og Molde, skiller de to lagene på tabellen. Del to av sesongen har startet litt som del en gjorde for Byåsen sin del. Lit topp og litt ned på de to kampene de har spilt. De startet med en sliteseier over Follo før de sist helg ble stående uten poeng etter oppgjøret mot Flint Tønsberg. Om den kampen skriver Flint at «det ble nervepirrende sluttsekunder for hjemmelaget hvor Byåsen hadde ballen og jaktet utlikningen.  Men de klarte aldri å komme til en god avslutning på grunn av heroisk forsvarsinnsats av Flintjentene». Det var med andre ord en jevn kamp som endte i ett-måls tap for Byåsen.

Fana hadde besøk av Follo hjemme i Fana Arena. Et lag Fana satte scoringsrekord mot i høstens kamp med 48 mål, men det ble langt ifra samme scoringsfrekvensen denne gang. Vi våger påstanden om at strålende målvaktsspill fra Olivia Lykke Nygaard var en av årsakene til Fana sin seier denne kvelden. Laget fra Bergen står med 19 poeng på fjorten kamper, de ligger på fjerdeplass på tabellen og medalje er en mulighet.

Men da må de vinne søndagens kamp i Trondheim. Statistisk så har Fana et ørlite overtak på Byåsen, den sier 3-1-2 i Fana sin favør. Sjekk inn i Kolstad Arena søndag kveld for å se med egne øyner hvordan utviklingen mellom de to blir. Billetten finner du her. Eller så ser du kampen på Direktesport.no (med abonnement).

Follo HK Damer – Molde Elite i Stil Arena kl 18:00

Etter en tung start på sesongen så har Follo jentene spilt bare bedre og bedre, og jevnt med de fleste av motstanderlagene. Nå sist var de i Bergen der de gav Fana god kamp gjennom stort sett hele kampen. Men de har manglet det «siste lille» for å plukke poengene. Follo skriver på egne sider om den kampen at «jentene spiller seg til mange gode muligheter, men sliter med uttellingen». Den endte til slutt med 27-20 seier til Fana.

Molde startet andre del av sesongen med tap for Tertnes og Fredrikstad før de fulgte opp med 10 måls seier over Oppsal. Med ambisjoner om medalje, femteplass på tabellen og bare fire poeng bak bronsen kan dette fort bli reprise av kampen i høst da Molde vant 29-25.

Follo skriver før kampen på sine sider at «det blir et gledelig gjensyn med Follo HK Damers tidligere målvakt Catharina Fiskerstrand Broch på søndag». Men med tanke på at hun i kampen mot Oppsal «spilte på seg» en redningsprosent på 44 så …….

Men du ser uansett kampen på Direktesport.no (med abonnement) om du da ikke er blant de som får tak i billett til Stil Arena.

Aker Topphåndball – Flint Tønsberg i Oppsal Arena kl 18:00

Liggende på siste sluttspillplass, og med en veldig god siste del av første omgang mot Sola i friskt minne er Aker klare for å kjempe for den sluttspillplassen. Det er bare tre dager siden de snudde fra å ligge under 8-3 etter åtte minutter til å utligne til 13-13 kvarteret senere. Men også andre omgang ble litt på samme måten, da lå Aker jentene under med 10 mål med ti minutter igjen å spille. Før en sluttspurt reduserte Sola sitt forsprang til fem mål da sluttsignalet gikk.

Flint Tønsberg fikk skikkelig bank i kampen mot Sola før de i kampen etterpå sendte Byåsen hjem uten poeng. Laget fra Tønsberg er ett av tre lag på direkte nedrykk, men med kort vei opp og over kvalifiseringsstreken. Egentlig er ikke veien opp til sluttspillet avskrekkende lang heller (fem poeng). Flint skriver på sine sider at «Aker er et lag som aldri gir seg og har mye fart i spillet sitt.  Og de er tøffe i forsvar.  Hvis vi spiller som på søndag så føler jeg at vi har mulighet til å gjøre en ny god kamp.  Vi skal ikke gi oss, ha masse energi, senke skuldrene og spille vårt spill». 

Du har iallefall tre muligheter til å følge med på kampen: 1) Kjøp billetter i Aker sin app for å se kampen live. 2) Gå inn på Direktesport.no (med abonnement) for å sitte hjemme å se kampen. 3) Klikk deg inn på handball.no/live