Tonje Løseth og Stine Skogrand. Foto: Hamistolen Sports Photography

Ny og spennende opplevelse neste sesong

Av: Svein André Svendsen/NTH

Tonje Løseth trives veldig godt i Danmark, men skal fra neste sesong bytte land igjen.

Hun er i sin tredje og siste sesong i Herning-Ikast, etter først å ha vært to år i Tyskland etter at hun dro fra Tertnes. Neste sesong går turen til Frankrike, der hun har skrevet toårskontrakt med Brest.

– De tre årene i Danmark har vært veldig, veldig bra. Jeg har det supergodt i Danmark og Herning-Ikast. Da jeg dro fra Tyskland var det noe jeg aldri tvilte på å gjøre. Jeg hadde lyst til å komme til den danske ligaen. Det er en god liga. FCM var den gang et desidert topplag. Det var lett å si ja til det, så har jeg hatt tre gode år her og trives veldig godt med laget.

– Vi har det veldig bra sammen her nede. Vi er fem norske her i år og spesielt Stine Skogrand er en god venninne, så det er veldig kjekt. Vi er en god gjeng og har et godt samhold i laget. Det er viktig for å prestere, sier bergenseren.

De to spilte sammen mange år i Tertnes, før Tonje dro til Tyskland og Stine til Danmark.

– Så møttes vi igjen i Herning-Ikast. Vi har spilt to år sammen her nå, men nå stikker jeg. Det er det verste med å dra, jeg har det godt her og har venninnen min her og de andre jentene. Det er det kjipe med å bytte klubb, sier 29-åringen.

Hun gleder seg til å bytte land igjen.

– Brest er et veldig hardsatsende lag og jeg hadde lyst til å være med på og bidra til det prosjektet de har der. Jeg håper vi kan gjøre det godt og nå langt. Det blir en fet opplevelse å bo og spille i Frankrike. Lære meg fransk, og lære kulturen og folk å kjenne. Det blir noe helt nytt og spennende. Jeg gleder meg veldig til å ta et nytt steg.

Foreløpig nyter hun tiden i Danmark. Der stoppet seriespillet på grunn av coronaviruset da det var tre kamper igjen av grunnserien og foreløpig er alt satt på pause til 26. mars. Så får vi se om de avlyser resten av seriekampene og sluttspillet, som i Norge.

– Vi fikk pokaltittelen i romjula. Det var veldig kjekt å være med på det, en bra prestasjon av laget.

Stine Skogrand (t.v.) og Tonje Løseth med pokalen fra den danske cupen. Foto: Privat

Uansett hva som skjer blir det en spesiell avslutning for bakspilleren på den tredje sesongen i nabolandet, der hun får godt med spilletid. Forrige sesong kom Herning-Ikast helt til finalen i sluttspillet, men tapte.

I EHF Cup er klubbes hennes i semifinalen, de er foreløpig også utsatt. Foreløpig beskjed er at ingen internasjonale kamper skal spilles før 12. april.

Til vanlig når Tonje Løseth har tid utenom håndballen, liker hun å spille golf når været tillater det.

– Jeg kunne ønske jeg var bedre, men det er mest for avslapping. En god mulighet til å tenke på noe annet og så er det veldig gøy. Men jeg jobber med å bli bedre. Jeg har jo konkurranseinstinkt, så jeg blir forbanna når det går dårlig. Det er ikke bare kos.

Når hun ikke slapper av eller irriterer seg på golfbanen tilbringer hun også mye tid med samboeren og hunden sin.

– Det er veldig kjekt at kjæresten min er her, det er godt for meg. Han jobber i et firma i Ikast. Det er bra at han har sine ting og nettverk, sier hun.