Ny kamp med to poeng og mange scoringer – Norsk Topphåndball

Ny kamp med to poeng og mange scoringer

Spørsmålet før kampen var om vi skulle greie å slå Oppsal for fjerde gang på fem forsøk. Vi regnet med at det ville bli tøffe tak og mest sansynlig en jevn kamp. Og på banen ble det i starten en veldig jevn kamp, på tribunen var det allt annet enn jevnt, for der var Forzafansen vår i særklasse best. Vi nevner for ordens skyld at to av Oppsal sine spillere opprinnelig er fra Bergen og Knarvik.

1.omgang (16-13)

Starten av kampen var litt prøvende, der det var en del tekniske feil (feilpasninger) hos begge lag. Et til tider offensivt Fana forsvar gav rom for både Oppsal sin strekspiller og gjennombrudd for bakspillerne. Men med en til tider fantastisk Sofie Ege i Fana målet så slapp ikke gjestene lett til det likevel. 5-5 etter ti minutter sier litt om det. Stillingen var 7-7 etter drøyt 14 1/2 minutt, deretter spilte Oppsal seg til en to-måls luke som vi brukte en fem – seks minutter på å tette igjen. Men da hadde jentene «spilt seg varme» og fram til pause var vi ett mål og to foran Oppsal, før vi gikk til pause på stillingen 16-13.

2.omgang (20-17)

Jentene hadde bestemt seg, dette skulle de vinne og de brukte tre minutter på å gå fra 16-13 til 19-14. Det ble en utvisning eller to, for jentene stod godt i forsvar og Oppsal ble «tvunget» til passivt flere ganger. Begge lagene kjørte tempo i avkastet, så det gikk rimelig fort i perioder. Både innsatsen og vinnerviljen var lett synlig hos begge lagene. Men våre jenter ville mest denne kvelden. Fana ledet på det meste med ti mål før det hele endte 36-30.

Candy ble kåret til vår beste spiller mens Kizza ble vår toppscorer med åtte mål på ti forsøk.