Foto: Hans Lie

Novak foran sølvkampen mot Storhamar: – Vi må klare å gjenskape det vi fikk til i høst

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
4. januar 2022

Foran onsdagens serierunde i REMA 1000-ligaen har både Sola og Storhamar 18 poeng.  Vinneren i Åsenhallen vil derfor kunne koble grepet om sølvmedaljene.  Etter den imponerende tredjeplassen i fjor har Sola gjennom en sterk høstsesong satt seg i posisjon om å kjempe om enda edlere metall denne sesongen. 

Sølvkampen vises på TV2 Sport onsdag 5. januar klokka 19.15. 

– Det er sykt kult at det er sølvkamp vi skal spille og at det faktisk står om litt mer enn bare 2 poeng, sier Kristina Sirum Novak (21) ivrig.  – Ligaen er jevn og tett, så selvfølgelig, det å ta sølv er jo noe vi har lyst til.  Selv om vi har sagt topp 5 så har vi jo alltid lyst til å være best.  Det vil alle lag. 

Foto: Annick Nielsen


I tillegg til solid spill i hjemlig liga har Sola også prestert godt i Europa.

– Både i den hjemlige ligaen og i europacupen har det gått over all forventning, smiler bakspilleren.  – Vi har prestert godt.  Og så er det selvfølgelig noen kamper vi har tapt i serie og cup som vi ikke skulle ønsket at vi tapte.  Men sånn er det å spille håndball. 

– Jeg er først og fremst veldig stolt over laget vårt og er stolt over å være en del av Sola.  Vi er et ungt lag med mange uerfarne, men vi spiller godt i sammen og har god kjemi, det har fungert sinnsykt bra og det er veldig gøy. 


Kristina Sirum Novak og Sola har forsterkninger i vente i nærmeste fremtid når nå flere sentrale spillere er på vei tilbake fra skade.

– Ja, det begynner å nærme seg for flere.  Vi har Kristiane Knutsen som har vært ute med en lyskeskade.  Jeg vet ikke helt tidsperspektivet der, men det nærmer seg veldig.  Og så har vi Martine Wolff, som har vært ute med korsbånd, som også snart er tilbake på banen.  Det blir kjekt å få de tilbake, sier hun fornøyd. 

Foto: Hans Lie


Hvordan har dere brukt mesterskapspausen?

– Vi har trent godt.  Vi har en tøff periode i vente med kamper hver tredje eller fjerde dag de neste åtte ukene.  Så først og fremst har pausen gått ut på å bygge grunnlag til det.  Vi må være så gode fysisk at kroppen restituerer fort nok.  Så treningene i november og desember har mest gått i det egentlig, å forberede oss til den perioden vi skal inn i nå, forklarer 21-åringen. 


Hvordan ser det ut foran møtet med Storhamar på onsdag?

Jeg synes det ser bra ut.  Det er lenge siden sist kamp og det er alltid litt spenning rundt hvordan vi ligger an etter en pause i seriespillet, uansett om det er på sommeren eller midt i sesongen.  Men jeg synes det ser bra ut på trening, vi ser friske ut.  Jeg føler vi er så godt forberedt som vi kan være. 

– Jeg forventer at det blir en jevn match, det er nok to lag som vil mye.  To lag som har lyst til å gjøre det bra, så det blir nok tøft gjennom hele kampen.  Og så blir det viktig for oss å klare å gjenskape det vi fikk til i høst, få til det gode samspillet og klarer vi det, så blir det bra. 


Den hardtskytende høyrebacken med 48 spillemål i serien så langt, er klar på at forsvarsinnsatsen vil være det viktigste for Sola i onsdagens toppkamp. 

– Vi må klare å lage mange brudd og vinne baller i forsvar.  Og presse skuddene så målvaktene våre får en enklere arbeidsdag.  Da får vi også lettere kontra, vi har kantspillere som er veldig glade i å løpe.  Så det blir viktig for oss å få forsvaret til å sitte så vi får løpt. 

– Og så synes jeg at vi har et bra angrepsspill når vi kommer så langt, men det er absolutt forsvaret som er viktigst for oss, understreker hun.

– Storhamar er gode til mye av det samme som oss.  De har også kantspillere som er glade i å løpe og har gode målvakter.  De har også gode skyttere på alle posisjoner, så det er en tøff motstander.

Foto: Kenneth McDowell


Kristina sier hun har stor tro på at Sola vil gjøre en god kamp mot Hamarlaget.

– Ja, jeg sitter alltid med godfølelsen før kamp!  Man må det, man må alltid ha tro uansett hvem man spiller mot.  Alltid ha tro på at man kan ta det.  Spiller vi så godt vi kan, og har en god dag så kan det gå veien. 

– Jeg håper å bidra med trygghet i laget så folk føler seg sikre i spillet vårt.  Og så ønsker jeg å levere godt forsvarsspill og gjøre de rundt meg i forsvar trygge.   Og så selvfølgelig ønsker jeg å ta de sjansene jeg får og sette dem, sier Kristina Sirum Novak avslutningsvis.