Norge Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Norskt i topp på alle statistikker i EM

Av: Nikki Schei
10. desember 2020

Nå er de innledende kampene håndball EM ferdigspilt. Tre kamper og tre seire, det ser unektelig godt ut for det norske landslaget med tanke på kampene i mellomrunden. I kveld kl. 20.30 er det kamp for de norske damene mot Nederland, lørdag 12. desember mot turneringens overraskelse så langt, Kroatia, kl. 18.15 og siste kamp i mellomrunden spilles tirsdag den 15. desember mot Ungarn kl. 20.30.

For alle oss som liker statistikk finnes det mye snacks i turneringen så langt:

Nora Mørk, sammen med Tjekkias Marketa Jerabkova, er toppscorer med 22 mål. Med 18 mål er det tre jenter som deler tredje plassen, Camilla Herrem, Spanias Carmen Martin og Montenegros Jovanka Radicevic. Mørk og Martin har også en litt intern kamp på hvem som scorer mest på 7-meters kast, så langt ligger Martin en mål foran, hun har scoret 13 av 13 mens Nora Mørk har 12 av 13.

Hvis man regner sammen mål og assists ligger Nora Mørk på toppen, sammen med Romanias Cristina Neagu. De har begge 34 poeng totalt. Her kommer kaptein Stine Bredal Oftedal på plass 4 med 27. poeng.

Som beste forsvarsspillere har vi to norske jenter på topp tre: Marit Malm Frafjord leder foran Nederlands Kelly Dulfer og Kari Brattset Dale. Kanskje ikke helt overraskende når vi ser hvordan det norske treer-paret har spilt de første kampene.

Beste keeper ifølge statistikken de første kampene er Frankrikes Cleopatre Darleux, som også har EMs heftigste redninger. Hun har 47 % i redningsprosent og har reddet 3 av 4 straffekast. Imponerende! Like imponerende er Rikke Granlund og Katrine Lunde som kommer på plassene bak, med 44 respektive 43 % i redningsprosent.

Så kort oppsummert, med EMs toppscorer, beste forsvar og beste målvaktspar så ser førjultiden unektelig lovende ut for det norske damelandslaget i Danmark!