Norsk seier over Montenegro i EUF EURO Cup – Norsk Topphåndball
Marie Davidsen (t.v.) debuterte med stil for Norge i kveld. Her sammen med Maren Aardahl. Foto: Nikola Krstic / NTB/NHF

Norsk seier over Montenegro i EUF EURO Cup

Selv om det ble en kamp uten de store toppene, smaker alltid seier best. Norge vant komfortabelt onsdag kveld.

Som regjerende europamestere er de norske Håndballjentene forhåndskvalifisert til EM i desember i år, og slipper dermed å spille EM-kvalifisering. I stedet deltar de i EHF EURO Cup mot de tre arrangørlandene; Montenegro, Nord-Makedonia og Slovenia. I oktober spilte Håndballjentene to kamper mot Slovenia. Norge vant begge. Nå i mars er det Monenegro som står på motsatt banehalvdel. De to siste kampene mot Nord-Makedonia spilles i slutten av april.

Med to spillere i stallen nominert som verdens beste kvinnelige håndballspiller, Kari Brattset Dale og Stine Bredal Oftedal, hadde vi kanskje ventet en mer «pangstart» for Norge sin del. For på bortebane var det vanskelig å definere noen vinner de første tretti minuttene. Lagene fulgte hverandre tett. Montenegro gjorde mange tekniske feil, men presset samtidig Norge flatt når de var i angrep – og satte mange mål fra bak i banen.

Kari Brattset Dale ble Norges toppscorer med åtte mål. Foto: Nikola Krstic / NTB

Kanskje bar Norge litt preg av at det var lenge siden de hadde spilt sammen. Jentene virket i alle fall tidvis mer opptatt av å sette sysytemene enn å jakte mål.

Til pause var Norge foran med ett, og stillingen 16-15.

Den andre omgangen startet, om enn noe haltende, litt bedre for de norske jentene. Selv om det ble mange skuddbom og montenegrinske redninger, kom Norge til gode sjanser.

Etter omtrent tre firedeler spill begynte sifrene endelig å tale i favør Norge. Norge var foran med seks mål blant annet takket være målvakten Marie Davidsen, eneste norske spiller i kampen mot Montenegro som ikke var med på VM-gullet i Spania i 2021, som gjorde redninger på skudd både fra 9 og 7 meter.

Selv om klasseforskjellen som burde vært der ikke var til stede, og selv om kampen på på sett og vis virket som en treningskamp, endte det hele med en komfortabel femmåls-seier og stillingen 32-27 til Norge. Dessuten fikk noen av de mindre rutinerte spillerene på laget spille på seg selvtillit og vist seg frem for landslagssjefen.

Norge og Montenegro møtes til ny duell allerede 5. mars klokken 16:45. Kampen spilles i Jotun Arena i Larvik.

Montenegro – Norge 27-32 (15-16)