Norsk jubelrunde i Champions League Menn – Norsk Topphåndball

Norsk jubelrunde i Champions League Menn

Første runde i Velux Champions League 2020/2021 for menn er gjennomført. Runden kunne by på mange godtbiter, men det var et norsk lag som stjal overskriftene i håndball-europa.

Gruppe A

HC Meshkov Brest 24-22 HC Vardar 1961

Fjorårets Champions League vinner, HC Vardar, fikk den verst tenkelige starten på årets turnering. Det stjernespekkede laget fikk en ordentlig smell mot hviterussiske HC Meshkov Brest. Hjemmelaget leverte en god førsteomgang, og gikk til pause med 12-10 ledelse. Makedonerne kom tilbake, og tok ledelsen i andreomgang.

Men Meshkov`s høyreback Marko Panic var «on fire», og leverte 7 scoringer. Det samme var høyrekant Mikita Vailupau, som stod for 6 scoringer. 24-22 tapet er et kritisk tap for fjorårets vinnere, og de har ikke råd til å gå på mange sånne bananskall.

SG Flensburg Handewitt 31-30 Lomza Vive Kielce

Etter å ha spilt uavgjort i begge kampene i fjorårets gruppespill, skulle det endelig krones en vinner i dette oppgjøret. Klubbene har store ambisjoner i årets Champions League, og de fulgte hverandre tett i denne kampen. 14-14 var stillingen til pause.

En meget god Torbjørn Bergerud voktet målet for tyskerne, som havnet bakpå med tre mål da det var spilt 47 minutter av kampen. Heldigvis for hjemmelaget, var det flere nordmenn som skulle levere viktige scoringer.

Magnus Abelvik Rød stod for seks scoringer, og ble Flensburgs toppscorer. En annen norsk landslagspiller skulle spille hovedrollen i det avgjørende minutet av kampen. Tidligere Viking-spiller, Gøran Johannesen (fire mål), sikret Flensburg-Handewitt to poeng. 31-30 ble sluttresultatet, og en slukøret gjeng fra Kielce reiser hjemover med null poeng i bagasjen.

FC Porto 28-30 Elverum Håndball

En ordentlig bombe ble sluppet i Portugal, da norske Elverum dro med seg to poeng hjem til Norge. Det så dog veldig mørkt i en periode, og det portugisiske storlaget ledet komfortabelt 16-12 til pause.

Det svingte voldsomt i oppgjøret. Etter pausen stengte Elverum bakover, og slapp inn kun sju mål de siste 23 minuttene av kampen. Norges landslagspiller, Alexander Blonz, var enorm i oppgjøret. Stavanger-gutten satte 10/13 skudd i mål, og var kampens store spiller. Kampen endte 28-30 til Elverum, som nå troner øverst i Gruppe A (!).

Det var dramatikk i slutten av kampen. Portugals landslagspiller, Rui Silva skadet seg stygt i sluttsekundene. Mange frykter at han har skadet kneet alvorlig.

Det var ikke nok, for sekunder senere lå supertalentet Alexander Blonz og vred seg i smerte. Diagnosen er foreløpig kneskål ut av ledd, men det ventes fortsatt på MR bilder.

MOL-Pick Szefed – Paris Saint Germain UTSATT

Gruppe B

HC PPD Zagreb 21-31 THW Kiel

Sander Sagosen`s debut i Kiel trøyen kunne ikke gått så mye bedre. Nordmannen var meget sentral i tyskernes overkjøring av det kroatiske laget.

Mange spår at THW Kiel skal trone øverst i årets turnering. Ambisjonene er satt, og det fikk Zagreb smake i første omgang av kampen. 6-14 var stillingen ved halvtid, og «sebraene» sitt forsvars stengte fullstendig bakover. Sist gang det ble scoret så få mål i en omgang av ett lag, var Portland San Antonio i 2005.

I tillegg var både Sander Sagosen, og Harald Reinkind toneangivende fremover på banen. Nordmennene noterte seg for henholdsvis sju og fem mål hver. Da det var spilt 42 minutter av kampen, ledet bortelaget med ti mål. Den differansen varte kampen ut.

Kampen ende 21-31 til THW Kiel.