VINNERDUO: Apelgren og Eck Aga FOTO: IF Sävehof Facebook

Norsk duo og tidligere-Elverum sjef har stor suksess i Sverige

Av: E. Fossnes/NTH
10. desember 2021

Den tidligere Bodø-duoen Alexander Westby og landslagsuttatte Vetle Eck Aga`s klubb IF Sävehof, har levert over all forventing i både Sverige og Europa. Nå lukter det medalje og Europa-eventyr for de Gule og Svarte.

IF Savehof har gjennom en årrekke levert håndballtalenter på løpende bånd. Etter inntoget av tidligere Elverum-trener Michael Apelgren, har det svenske laget blitt et vinnerlag. I fjorårets sesong ble de kronet svenske mestere, og ligger i god posisjon til å gjenta bragden for tredje år på rad.

Apelgren & co ligger det svenske laget på 2. plass i Handbollsligaen. På plassen over finner vi Kristianstad, som er ledet av nordmannen Jonas Wille. Kristianstad hadde en tøff fjorårssesong med trenerskifter og dårlige resultater, men den tidligere Halden-treneren Wille har fått orden på storklubben.

Selv om IFK Kristianstad leder ligaen, kan IF Sävehof ta ledelsen om de vinner sine to neste oppgjør, ettersom at de ligger 3 poeng bak. Men Sävehof har foreløpig spilt 2 kamper mindre enn serielederne.

TIDLIGERE DRAMMEN- OG ELVERUM: Alexander Westby Foto: Elverum Håndball

Aleksander Westby forlot Drammen til fordel for IF Sävehof før sesongen. Ski-gutten står med 23 scoringer på 10 kamper i håndbollsligaen så langt. Vetle Eck Aga som primært har rollen som forsvarspiller, står med kun 4 mål.

Håndballfenomenet Elias A. Skipatøgu er klubbens toppscorer. Det færøyske supertalentet har notert seg for 65 scoringer på 12 kamper, og har vært IF Sävehof sin store spiller denne sesongen.

Enorme resultater i Europa-Ligaen

SUPERTALENT: Elias A. Skipatøgu FOTO: IF Sävehof Facebook

Der den unge gjengen fra Savehof virkelig har levert, er i Europa-Ligaen.

I en tøff gruppe SC Magdeburg, Gorenje og Nexe, ligger Sävehof på en 2. plass i gruppen etter fem runder. Europas store formlag SC Magdeburg ligger på toppen, ubeseiret.

Med fire seire og ett tap (39-31, mot Nexe), ligger Vetle Eck Aga og Sävehof godt an i gruppespillet.

Neste oppgjør i Europa er ikke før 22. februar 2022. Da får Savehof besøk av Nexe, og to nye poeng kan innkasseres for de tre tidligere Rema1000-ligaen profilene.