Norsk bronsejubel i Final4! – Norsk Topphåndball

Norsk bronsejubel i Final4!

Kiel kunne juble for bronse i årets Champions League.

Denne helgen skulle fire lag kjempe om Champions League-gullet i Köln. Det var åttende gang Kiel tok seg til Final4, denne gangen med tre norske spillere på laget.

Lørdag var det klart for semifinaler og det var Telekom Veszprém HC og Lomza Vive Kielce som møttes i første oppgjøret. Det ble en jevn kamp, men det var polske Kielce som til slutt stakk av med seieren og sikret seg den første finalebilletten. Kampen endte 35-37.

I den andre semifinalen skulle Harald Reinkind og Bjarte Myrhol i aksjon for THW Kiel. Sander Sagosen spiller også for den tyske toppklubben, men er ute med skade etter at han pådro seg at ankelbrudd tidligere i juni.  På andre banehalvdel i semifinalen stod spanske Barcelona, som sammen med Kiel er laget som har vunnet det gjeve Champions League-trofeet flest ganger siden Final4 konseptet ble introdusert i 2010.

Det ble en jevn kamp også i andre semifinale. Lagene fulgte hverandre tett hele førsteomgang og til pause hadde Barcelona en ettmålsledelse på stillingen 18-19. I andreomgang fikk det spanske laget tidlig en tremålsledelse og Kiel hadde problemer med å ta igjen ledelsen. Harald Reinkind spilte en god kamp og satte seks baller mellom stengene og hadde fire målgivende pasninger. Bjarte Myrhol satte den ene sjansen han fikk i mål. Til tross for gode norske prestasjoner, måtte Kiel ta til takke med bronsefinaleplass. Kampen endte 30-34.

THW Kiel møtte Telekom Veszprém HC i bronsefinalen søndag. Det var det ungarske laget som imponerte mest i førsteomgang og til pause hadde de opparbeidet seg en firemålsledelse. Stillingen var 14-18 da lagene gikk i garderoben. I andreomgang startet Kiel opphentingen og med ti minutter igjen av kampen satte de utligningsmålet. Kampen endte 24-24 og ble avgjort på straffekastkonkurranse. Danske Niklas Landin stod strålende og reddet tre straffer, og da Kiel satte tre av fire straffer i mål, kunne de juble for bronsemedalje. Harald Reinkind scoret ett mål og hadde en målgivende pasning.

Det var Barcelona og Lomza Vive Kielce som skulle kjempe om gullet søndag kveld, og ble en spennende finale i Köln. Ingen av lagene klarte å skaffe seg noen betydelig ledelse, og da kampen var halvspilt var tittelforsvarer Barcelona foran med ett mål på stillingen 14-13.

Også andreomgangen var jevn, og lagene fulgte hverandre hele veien. Kielce var stadig foran med ett mål, uten å skaffe noen større ledelse. Med noen minutter igjen på klokka gikk Barcelona opp i ledelsen og Kielce fikk en utvisning. Barcelona klarte ikke å utnytte overtallsspillet og det polske laget hadde en siste mulighet til å sikre uavgjort med 25 sekunder igjen på klokka. Med ett sekund igjen satte de ballen i mål og kampen gikk til ekstraomganger.

Barcelona var foran med ett mål etter den første ekstraomgangen, men Kielce tok igjen ledelsen og etter to ekstraomganger var stillingen 32-32. Dermed måtte også finalen avgjøres på straffekastkonkurranse.

Barcelonas målvakt Perez de Vargas reddet den tredje straffen til Kielce og da Barcelona satte det femte og siste straffekastet i mål, kunne de juble for gull i Champions League. Med seieren ble Barcelona også det første laget til å forsvare Champions League-tittelen siden Final4 ble introdusert.