Norge vant åpningskampen overlegent da de møtte Polen i kveld – Norsk Topphåndball

Norge vant åpningskampen overlegent da de møtte Polen i kveld

Åpningsnerver til tross, Norge vant overlegent over Polen med sifrene 35-22 for tomme tribuner i Kolding.

Desember, ventetid og jentehåndballtid! Endelig er europamesterskapet i gang i Danmark. Norge åpnet mot Polen torsdag kveld.

Arne Senstad, som sammen med Reidar Møistad er trener for det polske laget, snakket spillerne sine kraftig ned før kampstart. Trolig var det bare taktikk, men litt overraskende var det likevel at Polen hang så godt med i vendingene (men heldigvis ikke i kontringene) i den første omgangen – selv med tre av sine mest sentrale spillere ute med smitte.

Midtveis i den første omgangen hadde begge lag seks mål. Polen var smarte og gode i angrep, og Norge fikk ikke helt struktur på forsvarsspillet. Før hvilen var håndballjentene foran med fire mål, uten at det var helt betryggende.

Sakte, men sikkert begynte det å svinge. Norge fikk en god start på den andre omgangen, og dro raskt ifra med både åtte og ti mål. Rikke Granlund, som er mesterskapsdeutant, fikk en fantastisk start i det norske målet og stengte burdet de første ti minuttene.

På slutten av kampen fikk Norge vist frem større deler av sitt repertoar, og vant til slutt komfortabelt med 35-22.

I Norges gruppe D vant Tyskland 22-19 over Romania torsdag.

Norge møter Tyskland lørdag 5. desember klokken 18:15 og Romania mandag 7. desember klokken 20:30. Hovedrundekampene spilles 10., 12., 14. og 15. desember.

Norge – Polen 35-22 (17-13)