Foto: NTB/NHF

Norge til OL!

Tekst: Frøya Elisabeth Astrup / NHF
14. mars 2021

OL-billetten var så godt som sikret allerede før kampen søndag. Norge vant 44-31 over Sør-Korea.

i skal helt tilbake til 1972 for å finne Norges håndballherrer på deltakerlista i sommer-OL. Men nå skal de delta på de olympiske lekene igjen!

Etter at Norge har herjet i gruppa, og slo Chile med 15 mål og Brasil med 12, har det vært både lettelse og glede blant norske håndballsupportere. Søndagens møte med Sør-Korea ble på sett og vis mer en transportetappe, men også transportetapper må gjennomføres.

For: Sør-Korea hadde en sjanse. En bitteliten en. Skulle de vinne med 19 eller mer mot Norge, hadde sommerplanene sett annerledes ut for Berge&co.

Christian Berge tok ikke lett på oppgaven. Før søndagens møte var han opptatt av at Norge skulle gjøre et godt avtrykk. Få trent på de tingene de ønsket å trene på. 

Det var på ingen måte heller noe nødlandslag som spilte fra start i denne tredje og avgjørende OL-kvalik-kampen. Norge spilte godt fremover, og hadde god uttelling fra alle posisjoner.

Bakover var det noe mer trøblete. Sør-Korea har små, hurtige og individuelt dyktige spillere, som stadig fant veien forbi det norske forsvaret.

Første omgang ble avsluttet med en nydelig flyver fra Bjørnsen til Jøndal, som sammen gikk til pause på stillingen 24-16 favør Norge.

I den andre omgangen gikk det fort begge veier. Sjelden har Norges håndballherrer slupper til så mange ganger, og sjelden har uttellingen vært så god. At Sør-Korea endte på et relativt høyt antall de også får vi bare leve med. 

For Norge hadde fysikken. Spillerstallen. Erfaringen. Tålmodigheten. Og nå, nå har de også OL-billetten!


Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Følg-oss-på-Instagram.png