Norge tapte åpningskampen – Norsk Topphåndball

Norge tapte åpningskampen

Sander Sagosen storspilte for Norge, men kunne ikke hindre at det ble tap i åpningskampen.

Etter finaletap i de to siste utgavene av VM, er det et norsk lag som drømmer om å gå helt til topps i Egypt. Første hinder på veien var seierherrene fra 2017, Frankrike. Trener Christian Berge uttalte før kampen at han trivdes med at mange mener Norge er favoritter, og gledet seg til å komme i gang.

Dessverre ble det ikke den starten de norske gutta drømte om. Det var Frankrikes målvakt, Wesley Pardin, som var tungen på vektskålen i en jevn batalje. Med en rekke redninger mot slutten av kampen gjorde han at Norge fikk en dårlig start på årets mesterskap.

Norge slet med å stoppe Mahe i forsvar. Foto NTB/NHF

Etter kampen sa Berge at han synes laget hans ble hengende bak fra starten av, og at Norge bommet veldig mange skudd. Han mente laget manglet flyt offensivt, men poengterte at om Norge vinner mot Sveits og Østerrike er det gode muligheter.

Norges store spiller, Sander Sagosen, var enig med treneren sin at Norge slet offensivt. Han skrøt også av Wesley Pardin sin innsats i det franske buret. Han poengterte at Norge nå har kniven på strupen, noe han mener de trives med.

Det var franskmennene som fikk den beste starten på åpningskampen i Egypt. Kentin Mahé var brennhet i starten, og scoret de hvitkleddes første fire mål i kampen. Sander Sagosen ville ikke være noe dårligere, og da han satte opp Kristian Bjørnsen var lagene like langt på stillingen 6-6 etter drøye ti minutter.

Bjarte Myrhol var endelig tilbake på laget etter skader. Foto: IHF/NHF

Torbjørn Bergerud dro frem flere gode redninger inn mot pause, og en jevn førsteomgang endte 13-13 idet Sander Sagosen scoret sitt syvende mål (!) på åtte forsøk i omgangens siste angrep.

I pausen sa assistenttrener Børge Lund at han var fornøyd med forsvarsspillet, men han ønsket seg et skarpere norsk lag offensivt.

Etter hvilen slet Norge med å få hull på byllen. Frankrike lå tidlig tre mål foran, men Norge hadde ingen planer om å kaste inn håndkleet. Kantene til Norge våknet litt til liv etter en stille førsteomgang, og Bergerud vartet opp med flere redninger.

Magnus Jøndal scoret tre mål. Foto: NTB/NHF

Dessverre, sett med norske øyne, var det Frankrike som avsluttet best. Wesley Pardin stoppet skudd etter skudd, mens Kentin Mahé viste at han mener alvor i dette mesterskapet. 20-22 ble til 20-26 med syv minutter igjen, og det så mørkt ut for Norge å ta poeng i åpningskampen.

Landslagssjef Christian Berge. Foto: NTB /NHF

Norge klarte aldri å hente igjen ledelsen, og starten på mesterskapet ble ikke slik som de norske gutta hadde sett for seg.

Sluttresultat 24-28.