Foto: Jon Forberg

«Norge rundt» med 1.divisjon

Av: Marianne Kolås/Norsk Topphåndball
26. september 2021

Kvinnene spiller fem kamper søndag kveld

Reistad – Charlottenlund SK i Reistad Arena kl 15:30

Med en uavgjordt og ett tap «på bok» tar Reistad imot ubeseirede Charlottenlund hjemme i Reistad Arena

Det er på hjemmebane Reistad har tatt sitt så langt ene poeng. På bortebane tapte de med minst mulig margin for Grane Arendal for en god uke siden.

Trønderjentene kommer altså ubeseiret til Lier og de har vunnet sine to kamper med til sammen åtte mål. Skal Reistad bli det første laget som slår Charlottenlund denne sesongen?

Se ellers Reistad sin Facebook side for mer informasjon

Fjellhammer – Gjerpen HK Skien i Lørenskoghallen kl 16:00

Vinner Fjellhammer er de igjen a-poeng med Gjerpen og de er med å kjempe om tabelltoppen. Etter to kamper kan hjemmelaget notere seg for en seier og ett tap – tapet kom i trøndelag, mot Charlottenlund for drøye to uker siden. I sesongåpningen ble det hjemmeseier over Grane Arendal.

Fjellhammer slet gjennom hele fjorårssesongen, og de må nok slåst for poengene mot et opprykksjagende Gjerpen. Et Gjerpen som slo Nordstrand ganske klart i første kamp, de er videre til fjerde runde i NM og sist ondag gikk de seirende ut av oppgjøret mot Ålgård.

Billetter til kampen kjøper du i appen til Fjellhammer, eller du ser kampen på Direktesport.no

Nordstrand – Haslum Bærum Damer i Nordstrand Arena kl 16:00

Ifølge håndballens Adelskalender er det kun to lag på kvinnesiden som «gjennom tidene» har gjordt det bedre enn Nordstrand. Og etter en tid «nede i divisjonssystemet» ble det opprykk til 1.divisjon etter 2019/20 sesongen. Får vi se et lag på vei oppover igjen?

Nordstrand står med en seier og ett tap så langt, mens gjestene fra «andre siden av Oslo» kun har spilt en kamp til nå. Det var for drøye tre uker siden da de sesongåpnet med seier over Randesund.

Fjorårets møte mellom de to i Nordstrand Arena endte med 9 mål i favør søndagens gjester. Om det går veien for hjemmelaget denne gangen ser du i hallen, eller på Direktesport.no

Nordstrand skriver på sine Facebook sider at : «Hallen har kapasitet til 1000 tilskuere, så hos oss kan du se håndball live og holde god avstand til andre. Billetter kjøpes i appen Nordstrand håndball. Salget åpnet søndag 19.sept kl 16.00.
Alle barn under 16år i Nordstrandstøy kommer gratis inn
«

Volda – Grane Arendal  i Volda Campus Spareabank 1 Arena kl 16:00

Volda ble topp fire forrige sesong, denne sesongen har de begynt med å spille uavgjordt mot Levanger.

Ettermiddagens motstander, Grane Arendal, slo Reistad med minst mulig margin i sin åpningskamp forrige helg.

Da lagene møttes forrige sesong var det Volda som stakk av med poengene. Det etter en kamp der hjemmelaget kom på hælene ganske tidlig i kampen, men hentet seg mesterlig inn igjen mot slutten. På det meste ledet Volda 13-5 før oppgjøret endte med to måls seier til laget fra Sunnmøre. Er Volda like sterke denne gangen?

Billetter til kapmen finner du her og så sendes kampen (selfølgelig) på Direktesport.no

Ålgård – Randesund i Ålgårdhallen kl 18:00

Vi kan vel kalle det et lokaloppgjør? I alle fall om vi setter det i hermetegn. Ålgård fra «utenfor Stavanger» møter Randesund fra Kristiansand – og med under tre timer å kjøre er det ingen unnskyldning for bortesupporterne til å ikke ta turen.

Begge to står uten poeng på sine hhv to og ene kamp. Randesund har spilt mot Nordstrand og Haslum Bærum mens Ålgård hadde besøk av Charlottenlund i sin ene kamp til nå.

Tilsvarende oppgjør forrige sesong gikk i hjemmelagets favør med 10-måls seier og to poeng. Vil du oppleve kampen «live» så tar du turen til Ålgårdhallen – husk å kjøpe billetten din i Ålgård sine systemer. Eller så kan du følge kampen på liveoppdateringen til handball.no