Foto: Vidar Ruud/NTB/NHF

Gruppefinale mot kroatiske fightere i kveld

Tekst: Monika T. Helganger og Lars Kvam / Norges Håndballforbund
12. desember 2020

Stine Skogrand og Katrine Lunde er mektig imponert over den kommende EM-motstander Kroatia.

Fire lag står med full pott så langt i EHF EURO 2020. At Norge er blant disse, er ingen oddsbombe. Frankrike og Russland skal også tilhøre de ypperste nasjonene i Herning og Kolding. Men at Kroatia skulle høre med i dette selskapet, var det få som så for seg på forhånd.

Lørdag møtes Norge og Kroatia til toppkamp i hovedrunden. Én av seiersmaskinene må altså avgi sitt første poeng, fem matcher ut i turneringen.

– Man hadde ikke regnet med at skulle ha så mange poeng og spille så mye bra håndball som det de har gjort til nå, innrømmer Norges målvakt Katrine Lunde.

Endring i Norges EM tropp;
Silje Solberg er friskmeldt og klar


Analysene av motstanderen er godt i gang:

–  De fighter som bare det. De har masse energi. Det blir en ny, spennende kamp, men personlig synes jeg vi er bedre, så jeg håper jo vi klarer å ta den kampen også, sier Lunde.

– Det blir gruppefinale – kjempespennende! Det er et lag som har overrasket utrolig mye i dette mesterskapet. Det blir dødskult, sier Stine Skogrand, som mener at Håndballjentene vet hva som venter:

– Vi vet hva de står for. De spiller med lave skuldre, har høy selvtillit, og de nyter å være her. Jeg tror det blir en tøff kamp, sier Skogrand.

Kroatia-Norge har avkast lørdag kl. 18.15, og kampen ser du på TV3/Viaplay.