Norge avhengig av hjelp for å gå til OL – Norsk Topphåndball

Norge avhengig av hjelp for å gå til OL

Det ble en svært nervepirrende kamp mot Romania, men med bom i siste sekund er Norge avhengig av hjelp for å sikre OL-billetten.

Norge leverte en god kamp, og sluttresultatet ble 29-24 til Norge.

Det var stor spenning før Norge møtte Romania til dyst lørdag kveld. Etter fredagens overraskende tap mot Montenegro hadde håndballjentene kniven mot strupen før lørdagens kamp. Forutsetningene var klare, hvis Norge vant med seks mål eller mer kunne billettene til Tokyo bestilles.

Med lørdagens femmålsseier må de norske jentene vente med å planlegge en tur til Tokyo til sommeren. Om det blir OL på Norge avhenger av morgendagens kamp mellom Romania og Montenegro.

– Det var en av de beste kampene vi har spilt på lenge. Jeg synes det er godt gjort å slå dem med fem mål, sa Thorir Hergeirsson til TVNorge etter kampen.

Det var Romania som åpnet best, men Stine Bredal Oftedal viste hvorfor hun er kåret til verdens beste håndballspiller. 29-åringen utlignet til 7-7 for Norge ved å finte seg gjennom forsvaret til Romania på vakkert vis.

Norge skrudde virkelig opp tempoet, og fra syvmetersstreken var Stine Skogrand sikker som banken etter at Nora Mørk bommet hennes første. Håndballjentene gikk opp i en tremålsledelse i løpet av en kort periode, og Romania så seg nødt til å ta en timeout.

Katrine Lunde vartet opp med flere gode redninger da det nærmet seg pause, men fremover lugget det mer. Til pause var stillingen 13-11, og alt i alt spilte Norge på et helt annet nivå enn i gårsdagens kamp.

–  Vi var akkurat der vi skulle være i forsvar. Lunde var også viktig bak der, og reddet flere 100%-sjanser, sa Ida Alstad i TVNnorge-studioet i pausen.

Norge trengte å vinne andreomgang med flere mål enn den første for å sikre OL-billett, og Katrine Lunde startet omgangen med en nydelig dobbeltredning. Romania prøvde å dra tempoet i kampen ned, mens Norge ønsket det motsatte.

Henny Reistad viste at hun har planlagt en tur til Tokyo i sommer, og 22-åringen strålte offensivt for Norge. Etter en god åpning på andreomgang ledet håndballjentene 17-12, og like etter var Norge foran med de nødvendige seks målene for å sikre OL-plassen.

Thorir tok timeout med drøye seks minutter igjen, på stillingen 26-20 til Norge. Han poengterte at de norske jentene måtte ta ett angrep og ett forsvar av gangen.

Det ble en nervepirrende slutt på kampen, for da Norge bommet flere angrep på rad var ledelsen nede på fire mål med fire minutter igjen. Med tolv sekunder igjen på klokken og en ledelse på fem mål tok Norge timeout.

Norges toppscorer ble Stine Skogrand med 12 mål. Hun overtok straffeansvaret etter at Nora Mørk bommet på sitt første forsøk, og leverte feilfri skyting fra syvmetersstreken.

Det er gode muligheter for at det blir OL på de norske jentene. To av de tre lagene i gruppen går videre, og alle andre resultat enn femmålsseier til Romania gjør at Norge går videre.

– Det blir helt forferdelig på flyet i morgen, det blir veldig nervepirrende sa Stine Bredal Oftedal til TVNorge om morgendagens kamp mot Romania og Montenegro.