Stig Tore Moen NIlsen

Nordmenn som scorer i Danmark

Av: Nikki Schei

I den danske Primo Tours-ligaen med 13 norske spillere scores det jevnt og trutt av de norske gutta.

24. omganger ble det i Primo Tours-ligaen før Covid-19 pandemien satte en stopper for videre spill. I tabellen troner Aalborg på topp, åtte poeng foran GOG.  Ekstra morsomt for norsk håndball er at begge lag har nordmenn i sentrale roller på sine respektive lag. På Aalborg er det keeper Kristian Sæverås, ving Sebastian Barthold og bakspiller Michels Liaba. I GOG spiller høyre back Stig Tore Moen Nilsen.

Av alle nordmenn i den danske ligaen er Eivind Tangen i Skjern mestscorende. Han ligger på sjette plass i den rene scoringslisten med 107 mål på 24 kamper. Totalt har Tangen skutt 200 ganger, noe som gir er uttelling på 53,5 %. Nest beste norske målscorer er Stig Tore Moen Nilsen. Skjervøy-gutten med fortid i Bodø har på 23 kamper scoret 97 mål fra sin bakspiller posisjon for GOG. 168 skudd er det blitt, noe som gir en scoringsprosent på 57,7. Tredje mann blant de norske er Erik Thorsteinsen Toft i Mors-Thy. Venstrebacken har scoret 85 mål på 22 kamper.

Når man sammenligner med tilsvarende toppscorere i den tyske ligaen så ser det annerledes ut. I Danmark er det bakspillerne som ligger på toppen, til forskjell fra Tyskland hvor vingene scorer mest. Toppscorer i Primo Tours-ligaen er playmaker i Aarhus Nikolaj Læsø med sine 153 mål foran Lasse Kjær Møller i GOG med 144 mål.