Nordmenn klare for duell i den svenske sluttspillfinalen

Av: E. Fossnes/NTH
30. april 2021

I motsetning til sine norske naboer, har elitehåndballen i Sverige blitt spilt jevnt og trutt gjennom året. Lørdag den 24.04 ble det klart hvilke lag som skal spille finale i det svenske sluttspillet. Der finner vi også blant annet tre norske spillere.

IFK Skövde og Savehof er lagene som har som levert de sterkeste resultatene i sluttspillet, og er dermed klare for finale.

I den svenske ligaen blir de 8 beste lagene i ligaen med i sluttspillet. Her møter lagene hverandre i en kvartfinale, hvor laget som vinner tre kamper først går videre til neste runde.

TOPP 8: Slik så tabellen ut etter endt serie. FOTO: Screenshot/Scoreboard.com

På toppen av tabellen finner vi laget til tidligere Bodø-spiller Vetle Eck Aga, Savehof. Gultrøyene møtte åttendeplassen Guif i kvartfinalen, og vant 3-0 i kamper.

Deretter bar det videre til semifinale hvor overraskelseslaget Lugi ventet. De hadde slått andreplassen Ystads IF 3-1 over kamper. Tidligere Kolstad-spiller Lasse Balstad spiller for Ystads.

Semifinalen ble også grei skuring for Eck Aga og Savehof. Tre seiere, og finaleplassen var deres.

SM-Gull i sikte: Vetle Eck Aga. FOTO: handbollsligaen.se

Bunnsolide IFK Skövde

IFK Skövde havnet på en fjerdeplass i ligaen, og skulle dermed ut mot tabellnabo Allingsås. Det ble fire relativt tette kamper, men Håvard Åsheim (tidligere Haslum) & co var hakket vassere. 3-1 i kamper og avansement til semifinale.

I semifinalen ventet Kristianstad. Storklubben har hatt en trøblete sesong, med trenersparking og vekslende resultater i ligaen.

Det ble tette kamper på hjemmebane for den norske duoen Åsheim og Fredrik Mossestad (tidligere Fyllingen Bergen). Seiere med henholdsvis tre og 1 mål var nok for avansement. Borteoppgjøret vant Skövde med seks mål.

FRA SIN TID I FYLLINGEN: Fredrik Mossestad. FOTO: Fyllingen Bergen

Savehof med hjemmebanefordel

Både Skövde og Savehof har vært knallsterke i sluttspillskampene. Men utifra resultatene i ligaen og Savehof sin hjemmebanefordel, er det de Gule og grønne som blir ansett som favoritter til å vinne gull.

I oppgjørene mellom lagene i ligaen vant Savehof begge kampene mot Skövde, 26-21 og 32-23.

De tre første finalekampene spilles 11.05-15.05 og 18.05.Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Følg-oss-på-Instagram.png