Stig Tore Moen NIlsen

Nordmenn i aksjon i nedrykk- og sluttspillkampene i Danmark

Av: E. Fossnes/NTH
13. april 2021

I Danmark er man inne i den mest spennende perioden i sesongen. Seriespillet er overstått. Nå skal lagene knive om å unngå nedrykk- eller å sikre seg en plass i sluttspillets «final four».

Tjueseks seriekamper er gjennomført, og vi vet nå hvem som har havnet i de forskjellige gruppene.

I motsetning til Norsk Herrehåndball, har danskene et annet sluttspillsformat. Her har de åtte øverste lagene blitt delt inn i to forskjellige grupper på fire lag, A og B. Alle lagene spiller mot hverandre to ganger, hjemme og borte.

De to beste lagene i hver gruppe går videre til Danmarks «final four», hvor det skal kjempes om en plass i sluttspills finalen.

På den andre siden av tabellen har vi den såkalte «nedrykkgruppen». Her skal lag 9-13 spille kamper mot hverandre, hvor den som havner som nederst i gruppen rykker ned til 1. divisjon.

I år blir det litt mer spesielt for danskene, ettersom at Aarhus gikk konkurs, og rykker direkte ned. Det kommer vi tilbake til nederst i artikkelen.

TABELLEN: Dansk liga Herrer FOTO: Skjermbilde scoreboard.com

Som bilde viser, toppet Elverumklare Stig Tore Moen og hans GOG tabellen. Bak GOG finner vi Sebastian Barthold og Aalborg på en andreplass. Nederst på tabellen har vi Ringsted som rykket ned.

Gruppe for «vinnernivået» er satt. Vi skal ta en titt på begge.

Gruppe 1

FOTO: Skjermbilde scoreboard.com

I gruppe 1 leder foreløpig GOG med 4 poeng. Fordelene med å havne som nummer 1 eller 2 i ligaspillet er at man kommer inn i gruppespillet med 2+ poeng. Dermed står talentfabrikken med 4 poeng etter to kamper.

GOG åpnet gruppe 1 med å slå KIF Kolding 36-28, hvor blant annet norske Thomas Boilesen (tidligere Drammen) og Vetle Rønningen (tidligere Bodø) spiller.

På plass nummer 2 finner vi Sønderjyske, som slo Bjerringbro/Silkeborg 32-28 i første kamp. Bjerringbro ligger på 3 plass, med 1 poeng på grunn av deres plassering i ligaen. I Bjerringbro/Silkeborg finner vi den tidligere Haslum kant duoen Aksel Horgen og August Båskar Pedersen.

Gruppe 2

FOTO: Skjermbilde scoreboard.com

I gruppe 2 er det så langt kommet to overaskelser. På topp finner vi Holsterbro, som slo Bjarte Myrhol`s Skjern 33-27. Skandeborg leverte også en liten håndball «bombe» da de slo Champions League kvartfinalistene Aalborg 30-26.

Gruppen er åpen, men det spøker smått for Bjarte Myrhols Skjern. Ledelsen i klubben har uttalt at de ikke har råd til å gå på flere tap.

Aalborg som har tidligere Haslum-profil Sebastian Barthold på laget, havnet på andreplass i ligaspillet, og ligger med 2 poeng på en tredjeplass på tross av tap i første kamp.

Nedrykksgruppen

FOTO: Skjermbilde scoreboard.com

Nedrykksgruppen er avgjort på grunn av Aarhus sin konkurs. Likevel kryr det av norske spillere som skulle ut i en knalltøff kampperiode.

Laget som havner som nummer 4 i gruppen skal ut i playoffkamp mot andre- eller tredjeplassen i 1. divisjon.

Norske Jonas Wille er trener i danske Mors-Thy, hvor blant annet Sander Øverjordet og Erik Toft befinner seg. De ligger foreløpig som nummer én i gruppen etter seier mot Mishels Liaba Fredericia. Wille er klar for svenske Kristianstad etter sesongen, men ønsker å avslutte Mors-perioden med gode resultater.

Bak Mors finner vi Ribe-Esbjerg. Der spiller tidligere Haslum-kant Magnus Søndenå. De åpnet med uavgjort mot Lemvig, men kom inn i nedrykksgruppen med 2+ poeng på grunn av sin sluttplassering i ligaen.

Landslagsspiller William Aar sin klubb Aarhus har begjært seg konkurs, og vil ikke delta i gruppen.Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Følg-oss-på-Instagram.png