Nordmann klar for ny klubb

Av: E. Fossnes/NTH
7. november 2020

Den norske bakspilleren Kristian Stranden går fra IFK Skövde til danske SønderjyskE etter sesongen. Der har han signert en tre-års avtale, og blir en viktig brikke i laget.

I 2018/2019 sesongen kom Stranden med på årets lag i Norge, og har også gjort sine saker bra i Sverige. Så bra at SønderjyskE-trener Simen Hajdu Lindhalrdt ville ha nordmannen til Danmark.

– Vi har fulgt Kristian Stranden gjennom noen sesonger, og det er en spiller, som vi tror meget på nå og i fremtiden. Han er en stor spiller, men tross størrelsen beveger han seg godt på banen. Han har et godt skudd fra distanse og har et godt blikk til streken, og han kan dekke flere plasser i forsvaret.

– Han er en relativ ung spiller, der har spillet mange ungdomslandskamper for Norge, og han har vist sitt verd både i norsk og svensk håndbold. Vi er sikre på, at vi kan være med på å utvikle ham ytterligere over de neste sesongene og være med på å bygge på hans store talent, sa Simon Hajdu Lindhardt til SønderjyskE sin hjemmeside.

– Føles som et riktig skritt

Kristian Stranden er også svært positiv til overgangen, og har stor tro på prosjektet i Sønderborg.

– SønderjyskE føles som det helt riktige skrittet i min karriere. Jeg har hørt meget godt om både klubben og byen. Både klubben og jeg har store ambisjoner, og jeg gleder mig til at være med til at utvikle os videre.

– Klubben har et stort potensiale, som skal utnyttes til fulle. Jeg gleder mig veldig meget til at spille foran publikummet i Broager Sparekasse Skansen og også oppleve Sønderborg som by, fortalte Kristian Stranden.

Stranden uttaler også til IFK Skovde sine hjemmesider at han syntes det er trist å skulle forlate plassen og folkene i klubben.

– Jeg er utrolig takknemmelig for alle mulighetene jeg har fått i Skövde, avslutter Stranden.

Sønderjyske ligger foreløpig på en 9. plass i den danske ligaen. Der er det 1 poeng opp til sluttspillplass.