EM-finalen mellom Norge og Frankrike sendes på TV3/Viaplay søndag kl. 18.00. Foto: NTB / Norges Håndballforbund

Nora Mørk; – Jeg har lagt ned mye hardt arbeid

Tekst: Lars Kvam/Norges Håndballforbund
20. desember 2020

Få har hatt tøffere vei til EM-finalen enn Nora Mørk. Toppscoreren er takknemlig over sjansen hun nå får.

Nora Mørk (29) er mesterskapets klare toppscorer med sine 48 scoringer så langt. Det er bare en av mange bekreftelser på at Norges nummer 9 i høyeste grad har bidratt til at Norge søndag kl. 18.00 spiller sin 11. EM-finale.

– Det er spesielt for oss alle. For meg også, sier Mørk.

– Det er spesielt å være tilbake i min første turnering på noen år. Jeg har lagt ned mye hardt arbeid de siste par åra for å kunne være i stand til å spille finale igjen. Det betyr alt, og jeg er takknemlig for at knærne mine og kroppen min virker igjen. Jeg gleder meg stort til i morgen, og jeg er veldig glad for å kunne spille i finalen, fortsetter høyrebacken, og legger til:

– For meg handler det mye om å ha det gøy, og ikke å være så nervøs at du glemmer øyeblikket. Du må nyte det og skape minner underveis – så jeg skal nyte finalen.

Nora har vært gjennom fire kneoperasjoner siden VM-finalen mot Frankrike i 2017. 

– De siste månedene har gått mye bedre for meg. Nå tenker jeg ikke på å bli skadet. At OL ble flyttet på grunn av pandemien var positivt for meg, for det ga meg mer tid. Nå er det som om kroppen min er helet, og knærne mine er veldig fine. Ingen smerter. En skikkelig god følelse, sier Vipers-spilleren.

Hun innrømmer at hun var spent på om hun kom til å bli tatt ut i EM-troppen.

– Jeg var glad da jeg klarte det, glad over at trenerne hadde tillit til meg etter å ha vært så lenge skadet. Det var kanskje ikke realistisk, men jeg håpet å finne meg selv igjen under dette turneringen. Det føler jeg at jeg har klart. 

Mørk forventer en jevn finale mot Frankrike søndag kveld.

– De har spillere av høy kvalitet, som har spilt sammen i fire-fem år. De tilhører gode klubblag, så i mitt hode er det ganske åpent. For oss er det stort å være i finale igjen, og vi ønsker selvsagt å vinne, men jeg ser ingen favoritt. Jeg mener det er en åpen kamp, sier Nora Mørk.

**EM-finalen mellom Norge og Frankrike har avkast søndag kl. 18.00, og vises på TV3/Viaplay. TV-sendingen starter kl. 17.00.