Nok en knallsterk seier til Norge – Norsk Topphåndball

Nok en knallsterk seier til Norge

Seiersrekken fortsetter inn i hovedrunden. Håndballjentene slo Nederland 32-25.

Håndballjentene har fått en perfekt start på europamesterskapet. Med tre strake seiere og full pott i gruppespillet, tok de med seg fire viktige poeng og masse selvtillit inn i hovedrunden. Det kom godt med da Norge møtte den regjerende verdensmesteren Nederland til sin første kamp i hovedrunden torsdag kveld. Solid forsvarsspill og lynraske kontringer i første omgang la grunnlaget for en ny, norsk storseier.

Nederland hang godt med de første ti minuttene, men så takket Håndballjentene for seg og dro i fra. Selv om de oransjekledde skapte problemer i flere av Norges kontringer fra start, klarte de ikke å holde følge utover i omgangen. Med solid norsk forsvarsspill kom både kontringsmål og godt angrepsspill, og Norge gikk til pause med en 16-10-ledelse.

Andre omgang ble noe mer knotete, uten at det gjorde noe. Norge fortsatte å øke ledelsen og midtveis i omgangen ledet de med ti mål på stillingen 27-17. Mot slutten av kampen rullerte Norge på laget og Nederland tok litt innpå, men det ble aldri spennende. Kampen endte 32-25, og Norge fikk sin revansje for det sure tapet i VM i fjor.

Nora Mørk ble kåret til Banens Beste og ble kampens toppscorer med 8 mål. Katrine Lunde leverte en god kamp i mål og endte med en redningsprosent på 41.

I Norges gruppe vant Kroatia 25-20 over Romania tidligere torsdag kveld. Dermed er Romanias håp om semifinale ute.

Norge møter Kroatia lørdag 12. desember kl 18.15 og Ungarn tirsdag 15. desember kl 20.30. Kampene ser du på TV3 og Viaplay.