Foto: Einar Kvalheim

Noen reiser sørover, mens andre drar østpå. Felles for alle er kampen om poengene

Av: Marianne Kolås/Norsk Topphåndball
11. januar 2022

I kveld spilles disse kampene i runde 13

Vipers Kristiansand – Tertnes i Aquarama kl 18:15

Serielederen tar imot laget som pr i dag ligger best an av de tre kvalifiseringslagene. For en liten uke siden var Vipers i Larvik og fikk med seg to poeng og seier nummer elleve hjem igjen til Kristiansand. Etter det har de vært en snartur til Gøteborg og Champions League kamp mot Sävehof. Hvordan det gikk kan du lese mer om her.

Tertnes kommer til Kristiansand med en oppløftende seier over medaljekandidat Molde. Laget til Tore Johannesen har hatt en tung høst, og ligger på kvalifiseringsplass med ti poeng på tolv kamper. Men det er tett på nederste halvdel av tabellen og onsdagens seier over Molde kom veldig godt med.

Nå gjelder det for Tertnes jentene å ta med seg god-følelsen sørover til Kristiansand, gå all-in og gi Vipers skikkelig kamp.

En kamp som du ser på Direktesport.no, følger på handball.no/live eller (så sant restriksjonene tillater det) i Aquarama. Sjekk hjemmelagets sider for om det siste alternativet er en mulighet.

Storhamar Håndball Elite – Aker Topphåndball i Boligpartner Arena kl 18:30

Storhamar fikk en aldri så liten luke ned til tabellnabo Sola etter seieren over nettopp Sola sist onsdag. I likhet med Vipers har også Hamar laget vært en tur ute i Europa mellom de to onsdagskampene. Les mer om det her. Onsdagskveldens to lag i Boligpartner Arena har møttes tre ganger i liga-sammenheng, og så langt har Storhamar gått seirende ut av alle tre. Hjemmelaget ligger tre poeng bak serieleder Vipers og med Sola halsende like bak så bør Storhamar ta poengene for å både holde Sola på avstand og for at ikke luken opp til Vipers skal bli større.

Aker ligger omtrent midt på tabellen med tolv poeng på tolv kamper, og enkelt fordelt med statistikken 6-0-6 i kamper. Aker tok landslagspause med borte tap for Ravens, det er verdt å merke seg at Aker har tatt åtte av sine tolv poeng på bortebane. Men det begynner å bli noen kamper siden sist de tok poeng i REMA 1000-ligaen, det var borte mot Tertnes i slutten av oktober.

Skal Storhamar holde følge med Vipers (som ligger tre poeng foran) på tabellen så må de slå Aker onsdag kveld. Aker har to poeng ned til kvalikplassen, så poengene er like viktige (kanskje viktigere?) for gjestene som for hjemmelaget. I alle fall, kampen ser du på Direktesport.no eller du kan følge den på handball.no/live.  Sjekk ut hjemmelaget sine sider for ev billettsalg/koronarestriksjoner.

Flint Tønsberg – Sola i REMA 1000 Arena kl 18:30

Flint Tønsberg avsluttet første halvdel av sesongen med bortetap for tabellnabo Follo. Og ser vi på de tre siste oppgjørene før pausen så har det kun blitt ett fattig poeng på de tre kampene (uavgjort mot Oppsal). Det begynner å haste for Tønsberg-laget om de skal ha sjans på å fornye REMA 1000-liga kontrakten sin, de ligger pr i dag på direkte nedrykk. Det er ikke mange poengene opp til kvalifisering (tre poeng) mens det er en noe lenger vei til sikker plass.

Sola har allerede «sesong-åpnet» andre halvdel av sesongen. De måtte til slutt gi tapt for Storhamar i kampen om plassen nærmest Vipers på tabellen. I skrivende stund ligger Sola på tredjeplass, men de er kun poenget foran Fana som gikk forbi Molde sist søndag. Sola skulle spilt Europacup sist søndag, men koronasmitte hos motstanderen satte en stopper for den kampen.

Onsdag tar altså Sola turen til Tønsberg til en kamp der poengene er av stor betydning for begge lag. du ser kampen på Direktesport.no eller så kan du følge den via handball.no/live. Men du kan og sjekke ut hjemmelaget sine sider for ev billettsalg/koronarestriksjoner.