NM menn og åttendedelsfinaler søndag 27.september

Av: Marianne Kolås/Norsk Topphåndball
26. september 2020

Noen av lagene kommer fra 3.runde og noen av lagene kommer fra korona-walkover. Men uansett hvordan det er, så er det syv åttendedelsfinaler i NM for menn søndag ettermiddag.

Halden Topphåndball – Nærbø kl 14:00 i Remmenhallen

Halden slo ut Follo i tredje rundekampen mens Nærbø sørget for NM-stopp for nabo Stavanger. I fjorårets turnering ble Halden slått av Elverum i semifinalen og Nærbø måtte gi tapt for Kristiansand Topphåndball i 3.runde.

Dette er to lag som kjenner hverandre godt etter møtene i REMA 1000-ligaen. Får du ikke sett kampen i hallen, så finner du den på HandballTV.com

Bækkelaget Håndball Elite – FyllingenBergen kl 15:00 i Nordstrand Arena

Hjemmelaget slo ut 1.divisjonslaget HK Herulf Moss i 3.runde, FyllingenBergen er av de som kommer inn med walkover.

Forrige sesong kom FyllingenBergen til semifinalen der de fikk juling av Haslum HK. Bækkelaget fikk på sin side bank av nettopp FyllingenBergen i kvartfinalen i fjor. Også dette er to lag som kjenner hverandre godt fra REMA 1000-ligane og vi spår en kamp med både tempo og temperament.

Kampen ser du vi HandballTV.com om du ikke kommer deg til Nordstrand Arena.

Viking Håndball – Elverum kl 17:00 i Stavanger Idrettshall

Fjorårets Norgesmester mot Viking Håndball som ble slått ut av ØIF Arendal i 3.runde i forrige NM. Dette kan fort bli en reprise av REMA 1000-liga kampen 06.september da nyopprykkede Viking holdt følge med Elverum hele første omgang.

Kampen ser du på HandballTV.com eller i Stavanger Idrettshall

ØIF Arendal – Kristiansand Topphåndball kl 17:00 i Sør Amfi

Det blir et rent sørlandsoppgjør når Kristiansand reiser til Arendal for å spiller åttendedelsfinalen mot ØIF Arendal. ØIF Arendal slo ut Falk Horten mens Kristiansand slo ut Sandefjord i en kamp som gikk til ekstraomganger før det kunne kåres en vinner.

I fjor ble hjemmelaget slått ut av FyllingenBergen nettopp i åttendedelsfinalen mens Kristiansand måtte gi tapt for Elverum i kvartfinalen.

Her spilles det om både NM avansement og «hvem er best på Sørlandet»? Arendal har innført strenge koronarestriksjoner, så her blir det for de aller fleste kun mulig å se kampen på HandballTV.com.

For mer informasjon se ØIF Arendal sin hjemmeside

Kolstad – Nøtterøy kl 17:30 i Kolstad Arena

Dette blir første NM-kamp (i år) for begge lag. I fjorårets turnering røk Kolstad for Haslum i nettopp åttendedelsfinalen mens Nøtterøy måtte gi tapt for Halden i 3.rundekampen.

Her får vi REMA 1000-ligaen mot 1.divisjon – hvem trekker det lengste strået? Har du anledning til å se kampen i Kolstad Arena så anbefaler vi det, om ikke så ser du den på HanballTV.com

Drammen – Fold HK kl 18:00 i Drammenshallen

Begge lag med walkover fra 3.runde og ser vi på status for fjorårets turnering så ser vi at Drammen kom seg til kvartfinalen der de ble slått av Haslum HK mens Fold HK ble slått ut av Elverum i åttendedelsfinalen.

Også dette blir en kamp mellom REMA 1000 og 1.divisjon, hvem er best osv. Kampen ser du i Drammenshallen og på HandballTV.com

Haslum HK – Runar Sandefjord kl 19:00 i Nadderud Arena

Nok en kamp der begge lag kommer inn i turnering med walkover fra 3.runde. Runar Sandefjord røk ut i kvartfinalen i fjor mens Haslum HK gikk hele veien til finalen der de måtte gi tapt for Elverum.

Vi tipper at Haslum gjerne vil gjenta fjorårets bedrift og komme seg til finalen igjen så her blir det kamp om hver ball. For vi tror ikke at Runar Sandefjord har tenkt å gi fra seg en kvartfinaleplass uten kamp.

Kampen går i Nadderud Arena og på HandballTV.com