Nervepirrende NM-finale for herrene – Norsk Topphåndball

Nervepirrende NM-finale for herrene

Elverum vant cupfinalen for femte gang etter en høydramatisk kamp mot Haslum. Sluttresultatet ble 35-33.

Hentet fra handball.no

«Fantastisk!» sa Elverums trener Mikael Apelgren til TV2 etter kampen.

I år ble også cupfinalen til et «El Clasico»-oppgjør, da erkerivalene Haslum og Elverum møttes i Oslo Spektrum.
Det ble svært jevnt mellom de to lagene, som fulgte hverandre tett hele første omgang.
Lagene byttet på å lede med ett mål, eller det var uavgjort. Ved halvspilt førsteomgang var Haslum foran med to mål på 7-5. Så kom Elverum tilbake, og gikk opp i ledelsen 8-7. Til pause var stillingen 14-14.

Også andre omgang ble høydramatisk. I de første minuttene kom Elverum seg noen mål foran, men de fikk aldri mer enn tre måls forsprang.
Med 15 minutter igjen å spille var stillingen 23-23, før Elverum igjen rykket fra til 29-26.

Med snaut tre minutter igjen å spille utliknet Haslums Thomas Kristensen til 32-32, men så fikk Haslums veteran Anders Røe en utvisning, og Haslum måtte avslutte kampen med en mindre.
Det ble en dramatisk avslutning, men da dommerne omsider blåste av, var Elverum i føringen og kunne juble for nok et NM-gull.