Sandnes-spillerne Sander Ree-Lindstad (tv) og Anders Jansrud har grunn til å se seg bak skulderen i sesonginnspurten. Der lurer nemlig både Charlottenlund og Lillerstrøm.

Nedrykksstriden i 1. divisjon kan bli avgjort på målforskjellen

Norsk Topphåndball
9. mars 2020

I et ikke helt utenkelig scenario vinner Lillestrøm mot Sandnes (b) og Charlottenlund (h), mens Charlottenlund vinner over LFH09 (h) og Sandnes taper for Fjellhammer (b). Da ender Charlottenlund, Sandnes og Lillestrøm alle på 18 poeng, og den interne målforskjellen vil avgjøre hvem av de tre som må ta veien ned i 2. divisjon.

Mens opprykksplassene til REMA1000-ligaen allerede er fordelt til Fjellhammer og Viking, er det langtfra avklart hva som skjer under nedrykksstreken. Bodø er riktignok håpløst fortapt med sine 6 poeng, og LFH09 har ikke annet enn teoretiske sjanser til å overleve, selv med den sterke borteseieren over Falk søndag. 

Tre lag kniver
Den tredje nedrykksplassen er det derimot knallhard kamp for å unngå. I øyeblikket innehas den av Lillestrøm med 14 poeng, men hverken Charlottenlund på 16 eller Sandnes på 18 kan føle seg trygge. Gitt resultatene som antydet i innledningen, vil alle de tre lagene ende på samme poengsum. 

Da avgjøres det på innbyrdes oppgjør; poeng og målforskjell, de tre lagene imellom. Der er Lillestrøm utvilsomt i førersetet, med store seirer over både Sandnes og Charlottenlund før jul. Følger de opp med de to nødvendige seirene i serieavslutningen, sikrer de seg full pott og fortsatt plass i 1. divisjon.

– Ikke trygge, nei
Den innbyrdes målforskjellen til Charlottenlund og Sandnes er per i dag på henholdsvis 75-75 og 69-82. Hvis Sandnes taper for Lillestrøm onsdag, bør det for deres del skje med minst mulige margin. Og så må de håpe at Charlottenlund taper med mer enn 14 mål i sesongens siste kamp i Skedsmohallen.

– Vi føler oss litt tryggere enn før kampen i går, men ikke 100 prosent. Vi trenger ett poeng på de to siste kampene, eller at vi får hjelp av Charlottenlund i den siste runden. Målforskjellen er det liten grunn til å satse på. Så nei, ikke helt trygge, sier Sandnes-trener Dalibor Sedjak.

Mye avklares derfor i Sandneshallen onsdag. Etter kampen mellom Sandnes og Lillestrøm kan det bli helt andre regnestykker som gjelder.

Kampene i 21. serierunde:

Onsdag 11. mars:
Charlottenlund – LFH09, CSK Varmbo Arena kl 17.30
Bodø – Sandefjord Håndball, Bodø Spektrum kl 18.00
Sandnes – Lillestrøm TH, Sandneshallen kl 18.00
Viking Håndball – Fjellhammer, Stavanger Idrettshall kl 18.00
Nøtterøy Håndball – Falk Horten, Nøtterøyhallen kl 18.00

Søndag 15. mars:
Viking TIF – Kristiansand TH, Haukelandshallen søndag kl 19.00