Nantes overlegne i Frankrike – Norsk Topphåndball

Nantes overlegne i Frankrike

Det var en tøff oppgave som ventet Elverum denne kvelden i Frankrike. Nantes hadde startet sesongen forrykende og Elverum hadde noen store tap i Champions League med seg i bagasjen. Selv om man før kampen tenkte at Nantes skulle klare dette greit så var det en heltent gjeng fra Elverum som var klare fra avkast. Sidebackene Stig Tore Moen Nilsen og Uros Borzas satte hvert sitt mål innledningsvis, og bakerst hadde Emil Imsgard en veldig god start for Elverum. Sindre Heldal satte inn 4-2 til bortelaget fra Elverum etter ca 5 minutter av kampen.

Men det franske maskineriet snudde kampen kontant til 6-4 etter 6-7 målløse Elverum minutter. Heldigvis for Børge Lund &co så var svenskene Kassem Awad og Daniel Blomgren fint fremme og sørget for at lagene var like langt på stillingen 6-6 etter ca 13 minutter av oppgjøret. Lagene fulgte hverandre tett helt til 9-9, og etter dette var det franskmennene som var det solklart beste laget inn mot pause. Målene rant inn bak Imsgard, som heller ikke fikk noe hjelp av et svakt forsvar i denne perioden. På det meste ledet Nantes med sju mål før halvtid, men en god sluttspurt sørget for at Elverum var seks mål bak da pausesignalet gikk i hallen. Da hadde Nantes akkurat satt ballen i mål i omgangens siste sekund.

Den andre omgangen starter på verst tenkelig måte for Elverum. Laget henger ikke sammen i returløpene sine, og franskmennene utnytter de store lukene som åpener seg opp. Mål på mål renner inn bakover, men fremover er Elverum gode, og lager en del mål på Ivan Pesic i målet til Nantes. På det meste ledet de hele 25-17, men Elverumsingene tok seg sammen og lå under med 6 mål etter ti minutter av omgangen. Målvakt Simon Mizera hadde også gjort noen fine redninger etter at han kom inn for Imsgard i målet for den regjerende norske mesteren.

Etter dette er det franske laget noen klasser over Elverum. Selv om Elverum setter hele 30 mål fremover i banen, så er det bakover skoen trykker. Fremover var Awad et stort lysglimt med hele 8 socringer i kampen. Han ble også lagets toppscorer.  Men med hele 41 mål i sekken så vinner man ikke kamper i det gjeveste selskapet, og i tillegg hadde Mizera og Imsgard begge en helt grei dag på jobben. Tung dag i Frankrike, men på mandag skal vi være klare for å gi Drammen en god fight i Terningen Arena før vi tar imot Barcelona i Håkons hall.