Nærbø klare for sin første NM-finale

Tekst: Nærbø IL
29. desember 2020

Noen kamper vil alltid bli husket bare pga kontekst. Dagens kamp mot Elverum vil for alltid stå igjen som en slik kamp, uavhengig av resultat. Nærbøs første NM-finale….i koronaåret 2020.

Uansett hvordan en snur og vender på morgendagens finalemotstandere så er det et ord som utmerker seg – kontrast

Andreas prøver å bryte gjennom Elverums forsvar i hjemmekampen i Nye Loen i oktober.

Elverum…..ofte løftet frem som mønsterbruket i norsk herrehåndball, klassifisert som Norges beste lag, seriemestre, sluttspillmestre, cupmestre, plukker poeng i Champions Leauge, bred stall, tiltrekker seg spillere fra hele landet, stor organisasjon og budsjett, landslagsspillere, knuste nærmeste motstander ØIF Arendal i siste kamp før cupfinalen, spiller sin tiende cupfinale for seniorer med mål om å bli cupmester tredje året på rad. 

Nærbø…..ofte omtalt som Askeladden i norsk herrehåndball, klassifisert som et eventyr, jobber med å etablere seg på et jevnt godt nivå i REMA1000-ligaen, sluttspillplass, juniorcupmestre, smal stall, stamme av lokale spillere som har holdt sammen fra barndommen, breddeklubb, liten organisasjon og budsjett, snublet og avga poeng mot Fjellhammer i sin siste kamp før cupfinalen, spiller sin første cupfinale for seniorer.

Sindre og de andre Nærbøspillerne må nok en gang finne måter og overliste Elverums to gode målvakter.

David mot Goliat…vi må være ærlige nok til å si det. Over tid, i de aller fleste kamper, vil Elverum slå Nærbø. At det er en cupfinale der det er en mestertittel på spill vil bare gjøre lagene ekstra skjerpet og dermed kanskje utfordringen for Nærbø enda større. På den andre siden…Nærbø kan spille med lave skuldre og uten press, det er en styrke i seg selv. 

Tobias Grøndahl scoret 12 mål i sist møte mot Elverum – DET bør han ikke få lov til i morgendagens cupfinale.

Høres det ut som vi har gitt oss allerede? Ikke i det hele tatt! Nærbø reiser til Hamar for nok en gang vise at de ikke er en kasteball – tre kamper hjemme i Nye Loen med to seire og et knapt tap sier at det er mulig. Spillerne i blått møter til kamp med vissheten om at denne kampen er det største de har klart å oppnå i sin håndballkarriere så langt, selv med to junior NM-gull i lomma (hos de fleste). De gleder seg enormt til denne kampen, selv om de vet at de må ta på seg rollen som utfordrere. Men at de kommer til å prøve å slå så godt fra seg som mulig – DET trenger dere ikke lure på!

Til våre lojale og fantastiske supportere og sponsorer!

Vi kan ikke forberede cupfinalen uten å si noe om hvor leie vi er for at vi ikke kan fylle Oslo Spektrum med «galne jærbua» – dessverre er det kun 75 stk som får plass i hallen på Hamar. Vi skulle så gjerne hatt alle dere som støtter oss i hallen, men 2020 er året der mange ønsker settes på vent.

Kampen kan også sees på TV2 som starter sin sending klokken 16.00.

Bli med i konkurransen! TettPå Håndball har utfordret alle lagene i REMA 1000-ligaene til å utføre en balløvelse. Nå utfordrer de DEG! Kanskje er det akkurat DU som vinner over en Eliteseriespiller! Her kan alle være med! Alle bidrag er med i trekningen av premier.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Challenge-TettPa-web-1024x572.png