Foto: Nærbø

Nærbø videre til 4.runde

Av: Marianne Kolås/Norsk Topphåndball

Nærbø skrev på sine sider før kampen at «To tidligere klassekamerater leder hvert sitt lag fra trenerbenken og to romkamerater står på hver sin side av banen i morgendagens kamp mot SIF i Stavanger Idrettshall». Fasiten kan nå fortelle oss hvem som kom best ut av oppgjøret i Stavanger, og videre til neste NM-runde

Stavanger – Nærbø 30-41 (13-19)

Hjemmelaget tok ballen i egne hender og gikk «til angrep» på Nærbø og ledet både 1-0, 3-2 og 4-3. Men da var det slutt, for på drøye 6 minutter snudde Nærbø 4-3 til 4-10. Og SIF tok kampens første time-out – en ny slagplan måtte legges.

Ledelsen til Nærbø bare økte, og selv om hjemmelaget fortsatte å jobbe, og jevnlig fikk ballen bak Nærbø sin målvakt, griede de ikke hindre Nærbø i å med ni mål tre minutter før pause.

Til pause stod det 13-19 i bortelagets favør. Det etter en omgang med litt tekniske feil, en to-minutter til hvert lag men ellers uten de store hendelsene.

Etter pause satte Nærbø opp farten med angrep som varierte mellom noen få sekunder og rundt tyve (iflg live-oppdateringen) og ofte endte de med scoring. Med 15 minutter igjen av kampen ledet gjestene 29-20 og de gav seg ikke før det stod 30-41 i egen favør.